Ce sa discuti cu agentul de inchirieri auto

0 Shares
0
0
0

Contractele de inchiriere auto pot fi destul de dificil de inteles. Mai ales daca esti la prima experienta de acest gen, termenii pot fi destul de greoi pentru tine. Cert este ca vei dori sa stii in amanunt tot ce presupune o inchiriere, in conditiile in care trebuie sa faci diferenta despre ce include si ce nu oferta unei agentii de profil.

Asigurare

Fie ca doresti inchirieri masini Cluj sau in orice alt oras al tarii, verifica cu atentie pachetele propuse. Preturile sunt de regula cele care se refera doar la inchirierea in sine, nu includ si asigurari sau cel putin nu toate dintre acestea.

Unele agentii includ asigurarea de raspundere civila, de furt sau de asistenta in caz de avarie. Asadar un prim sfat este de a intreba agentul de inchiriere ce tip de asigurare se include sau nu in oferta propusa. Vei constata ca un anumit tip de asigurare poate fi obtinut doar cu ceva bani in plus.

Locatie

Informeaza-te de asemenea despre locatiile de primire si predare. Iti vei putea organiza mai bine vacanta, sejurul sau orice traseu vei urma sa faci cu masina inchiriata. Spre exemplu la agentia RINO Rent a Car nu se percepe taxa pentru predarea sau preluarea masinii direct din aeroport. Poti preda masina gratuit pe raza orasului de asemenea.

Taxa pe distante

Discuta cu agentul despre eventuale taxe. Spre exemplu o practica comuna in randul unor agentii de profil este sa taxeze conform cu numarul de kilometri facuti. Acest cost poate fi unul destul de mare si deloc in avantajul tau daca doresti sa faci drumuri lungi.

Alte taxe pot fi aplicate pentru extra dotari, cum ar fi scaun de masina pentru copil sau un GPS. Daca nevoia de GPS o poti suplini sa spunem cu aplicatii din telefon, cand vine vorba de un scaun auto pentru copil esti obligat de lege sa tii cont de acesta. La mijloc este siguranta celui  mic, pe care nu o vei risca desigur, dar evident te costa extra.

Rezervarea

Intreaba agentul care este politica legata de rezervare. Poti face asta si prin telefon, fiind asistat de agentul care te preia. La fel de bine poti face si rezervarea online, prin intermediul paginii agentiei rent a car.

Intreaba despre taxe, pentru ca nu vei dori sa fii luat prin surprindere de existenta acestora. La RINO Rent a Car spre exemplu nu platesti o astfel de taxa si nici daca vei anula rezervarea nu esti taxat.

In privinta rezervarii te va interesa de asemenea sa stii concret daca poti ai parte de ore flexibile pentru preluare, respectiv predare. Spre exemplu daca zborul tau va avea eventuale intarzieri, daca vei preda masina cu cateva ore mai devreme decat este stabilit sau cine stie ce situatii pot sa apara, ai nevoie sa stii ca nu vei fi taxat suplimentar pentru acestea.

In functie de tipul de calatorie planificat, daca este vorba de a merge in zone de munte sau circuli doar in mediul urban, intreaba agentul despre starea masinii si dotarile acesteia, incluse in pret. Nu uita ca acele minute pe care le acorzi interesului de a intelege tot ce include contractul de inchiriere te scuteste de situatii in care esti surprins de impunerile firmei de rent a car.

0 Shares
You May Also Like