Ce-trebuie-sa-tii-despre-becurile-auto

Ce trebuie sa stii despre becurile auto?

0 Shares
0
0
0

Ce-trebuie-sa-tii-despre-becurile-autoAtunci cand vine vorba despre piese auto, majoritatea soferilor isi focuseaza atentia asupra franelor, ambreiajului si a partilor care construiesc motorul.

Masina este compusa din mult mai multe piese, printre acestea gasindu-se si becurile auto. Becurile au o importanta colosala pentru siguranta pasagerilor si a colegilor din trafic.

Este necesar, asadar, ca toate luminile prevazute de producatorul auto sa fie acolo unde trebuie sa fie si sa functioneze. Fiecare autovehicul trebuie sa fie echipat cu un far de faza scurta, un far de vaza lunga, proiectoare de ceata atat pentru fata cat si pentru spate, semnalizatoare, stopuri, pozitii pentru fata si pentru spate, becuri pentru numarul de inmatriculare si becuri de interior.

In cazul in care unul dintre acestea nu functioneaza, ceea ce ai de facut este sa accesezi un magazin de piese auto online si sa faci o achizitie. Din fericire, becurile nu sunt atat de costisitoare precum alte piese.

Care sunt principalele tipuri de becuri auto?

Exista 3 mari categorii de becuri din care poti alege: becurile cu halogen, becurile LED si becurile HID sau cum mai sunt cunoscute printre soferi, Xenon. Cele mai intalnite sunt becurile cu halogen, gratie pretului si a eficientei. LED-urile au insa un consum mai mic de energie, sunt mai rezistente si nu sunt afectate de numarul aprinderilor.

Daca iti doresti o solutie pe termen lung, alegerea unui LED este mult mai ok. Pe langa rezistenta, nu afuma oglinda farului si nu emit niciun fel de radiatii sau caldura.

Desi exista pe piata, becurile Xenon nu sunt recomandate. Acestea sunt mult mai puternice, au nevoie de aprobari din partea statului pentru a fi montate si pot deranja in trafic. Este adevarat ca sunt mai rezistente in timp si ofera o vizibilitate mai mare, insa trebuie sa ai grija cu ele, deoarece te poti alege cu o amenda costisitoare.

Indiferent care este tipul de bec pe care il achizitionezi, este bine sa verifici cu atentie specificatiile producatorului, in asa fel incat sa cumperi becuri omologate. Asa cum am precizat, becurile nu sunt chiar atat de scumpe, asadar, cativa lei in plus nu iti vor face o gaura in buzunar, insa iti pot aduce o multime de avantaje .

0 Shares
You May Also Like