Cea mai bună perioadă pentru a încheia un contract de leasing auto

0 Shares
0
0
0

Leasingul auto este cea mai simplă şi mai eficientă metodă prin care poţi avea maşină dorită rapid şi prin care poţi scăpa de stresul unei cumpărări. Prin leasing auto se înţelege metoda de finanţare populară prin care îţi poţi lua o maşină nouă sau rulată de la o firmă de leasing, distribuitor autorizat, reprezentanţa auto fără să fii nevoit să cumperi maşina.

Ce presupune preluarea unei mașini în leasing auto?

Spre deosebire de o maşină luată în rate, cu un credit bancar, dacă apelezi la un leasing auto maşina va fi doar închiriată, nu va fi a ta cât timp se derulează contractul de leasing. La final de contract poţi lua altă maşină şi faci alt leasing, poţi să returnezi maşina, dar poţi să devii şi proprietar în acte şi să cumperi eventual maşina.

Leasingul financiar este foarte popular şi la noi, poţi să devii proprietar asupra maşinii când termini de achitat ratele şi valoarea reziduală. Dar poţi merge şi pe leasing operaţional, un fel de acord de închiriere, ai o chirie lunară care reprezintă ratele tale, maşina este folosită pentru o perioadă limitată de timp, iar la final de contract ai singura variantă returnarea maşinii.

La contractul de leasing financiar eşti responsabil de plata reparaţiilor, asigurărilor, taxelor de drum, alte cheltuieli cu mentenanţa, la leasing operaţional nu te ocupi de nimic, firma de leasing plăteşte, tu doar conduci maşina şi ai grijă de ea până la finalul contractului de leasing auto. Plăţile lunare la un contract de leasing auto vor fi mai mici, îţi schimbi maşina cu una nouă la intervale regulate de timp, mentenanţa periodică nu mai este o problemă dacă optezi pentru leasing şi nu pentru creditare.

Acceleratează-ți Afacerea cu Leasing Auto Flexibil și Avantajos - Descoperă Soluțiile Noastre!

Care este cea mai bună perioadă pentru a încheia un contract de leasing auto? 

Te-ai putea gândi la o astfel de întrebare dacă vrei să ai preţuri cât mai mici şi raţe cât mai „suportabile” odată ce ai încheiat contractul. Dacă stai şi te gândeşti puţin îţi vei da seama uşor care sunt perioadele perfecte să închei un nou contract şi să iei maşini în leasing.

De exemplu, finalul de lună sau de trimestru ar fi o perioadă bună de încheiere contracte de leasing. În aceste perioade poţi negocia mai uşor pentru că şi cei care încheie contractele trebuie să îşi atingă ţintele de vânzări, să aibă anumite sume încasate, deci vor fi dispuşi să facă orice ca să aibă contractele de leasing încheiate mai rapid.

Şi când vin sărbătorile de peste an, Crăciun, Paşte, zilele cu reduceri mari, ai putea profita şi încheia un contract de leasing. Toată lumea cumpără cadouri şi bugetele nu sunt aşa de mari pentru leasing, aşa că firmele care încheie contracte pot să mai lase din preţuri sau să ofere reduceri foarte mari doar pentru a avea un an încheiat pe plus şi vânzări foarte bune într-o perioadă scurtă.

Sunt de evitat lunile martie şi septembrie dacă te gândeşti la maşini leasing second hand şi la contracte de leasing. De ce? Pentru că toată lumea vrea să pună mâna pe ce mai nou, toată lumea vă căuta leasingul, preţurile nu vor fi deloc competitive.

Lansările de modele noi vor veni cu vânzări mai mari la modelele vechi, aşa că firmele de leasing care vor şi ele modele noi în parcurile auto vor oferi reduceri în jurul datelor de lansare.

Finalul de an, octombrie până în decembrie, ar putea fi altă perioadă excelentă ca să încheie contracte de leasing. Şi când se primesc taxele de achitat in funcţie de regiune şi de ţară, prin primăvară în multe ţări, vor fi reduceri şi vei putea să prinzi contracte de leasing foarte bune, din aprilie până prin mai.

Sezonalitatea, importantă pentru încheierea contractelor de leasing

Alt aspect interesant pentru stabilirea celei mai bune perioade ca să închei contracte de leasing pentru maşini tine de sezonalitate. Maşinile care sunt considerate pentru primăvară sau vară vor avea preţuri mai bune chiar şi în sistem leasing iarna, cele care sunt pentru iarnă vor fi mai ieftine vara. Ca să stabileşti preţurile exacte plătite odată ce închei contracte de leasing ai la dispoziţie leasing auto calculator, un calculator care te ajută să vezi ce ai de plătit şi să simulezi scenarii pentru a vedea cât te vor ajunge ratele lunare pentru maşina dorită.

Cea mai bună perioadă pentru a încheia un contract de leasing auto depinde de foarte mulţi factori. Exemplele date în acest articol sunt doar orientative. Est bine să fii mereu cu ochii pe oferte şi să ai de fiecare dată o abordare cât mai obiectivă şi mai rapidă dacă vrei să prinzi cele mai bune preţuri la maşini şi raţe de plătit pentru contractele de leasing.

Ca să vezi cu exactitate lunile sau perioada în care poţi să ai un deal bun cu firmele de leasing trebuie să compari preţurile practicate, să fii mereu în contact cu firmele de încredere, să evaluezi maşinile şi să vezi şi ce se întâmplă pe piaţa auto. Cu cât eşti mai conectat la piaţa auto şi la tot ce se întâmplă în timp real, cu atât vei avea şanse mai mari să îţi vezi visul cu ochii şi să ai în garaj maşina în leasing la care visai.

Mergi şi pe intuiţie, dar şi pe analiza datelor pe care le obţii din diverse surse în aşa fel încât să ai la final o imagine cât mai clară despre ce ai de făcut şi unde mergi ca să închei următorul tău contract de leasing pentru mașinile cele mai tari din parcurile auto ale firmelor de leasing cu experienţă.

0 Shares
You May Also Like