Cele mai importante avantaje si dezavantaje ale masinilor diesel

0 Shares
0
0
0

Cele mai importante avantaje si dezavantaje ale masinilor dieselCei mai multi dintre cei care intentioneaza sa isi cumpere o masina in Romania, isi indreapta atentia spre masinile diesel, mai ales daca discutam despre masini second hand.

Acest lucru este dovedit de numarul mare de masini diesel care se inmatriculeaza in Romania in fiecare an, majoritatea acestora provenind din tari precum Austria sau Germania, tari in care autoturismele second hand diesel au preturi foarte atractive.

Masinile diesel, au atat avantaje cat si dezavantaje, iar in cazul in care intentionati sa alegeti o masina cu motor diesel, puteti descoperi cateva avantaje in continuare, dar si cateva dezavantaje. Cititi pana la final pentru ca acestea sunt detalii care va pot influenta alegerea.

Avantaje masini diesel

  1. Masinile diesel ofera multa putere pentru tractare.

Motoarele diesel sunt ideale in cazul in care aveti ceva care trebuie tras (o platforma auto, o remorca sau o alta masina). Masinile echipate cu un motor diesel cu 4 cilindri ofera aceeasi capacitate de tractare ca si un vehicul cu un motor fara 6 cilindri fara plumb.

Desi veti avea o viteza maxima mai mica pe autostrada atunci cand alegeti aceasta optiune, puterea pe care o primiti in schimb depaseste mai mult decat acest potential dezavantaj.

  1. Puteti opera masini diesel pe biocombustibili.

Toate vehiculele noi astazi pot functiona cu un anumit tip de biocombustibil. Chiar si motoarele pe benzina pot functiona pe etanol cu ​​o reducere minora a economiei de combustibil. Dieselele ofera aici un avantaj distinctiv. Pot folosi un amestec de biocombustibili diesel de pana la 20% (si uneori mai mult) fara a anula garantia producatorului asupra produsului.

  1. Masinile diesel ofera un nivel mai inalt de durabilitate.

Credeti sau nu, exista masini care au motor diesel cu peste 600.000 km parcursi, fara foarte multi bani investiti. Proprietarii acestor masini cel mai probabil le-au cumparat de noi, au facut reviziile la timp si nu s-au zgarcit la bani cand au schimbat piesele consumabile. Drept dovada, masinile lor au parcurs sute de mii de kilometrii.

In plus, acest lucru are legatura si cu viteza motorului diesel care este cu 50% mai mica decat a motorului tipic cu combustie interna pe benzina. RPM-ul mai scazut generat de aceasta tehnologie creeaza o uzura mai mica pentru componentele motorului.

Ei bine, daca ati ajuns pana aici, cu siguranta doriti sa cunoasteti si 3 dintre dezavantajele masinilor diesel, iar in continuare despre acest aspect vom discuta.

  1. Masinile diesel sunt de obicei mai scumpe decat omologii lor.

Deoarece exista mai multe nevoi de fabricatie implicate in constructia unui motor diesel, veti plati un pret premium in comparatie cu o masina care functioneaza pe benzina standard. Proprietarul mediu al vehiculului va plati cu aproximativ 2.500 de euro mai mult pentru un vehicul echipat cu motorina, comparativ cu unul cu motor pe combustie interna.

  1. Costuri mai mari privind intretinerea

De obicei, masinile diesel sunt mai scumpe la intretinere in comparatie cu masinile pe benzina. Fireste, atunci cand este nevoie de inlocuirea capetelor de bara sau a unor bucse, diferenta de pret nu este semnificativa.

Cand insa est mai grava problema precum o turbosuflanta defecta, atunci utilizatorii fie opteaza pentru achizitionarea unei turbosuflante sh, fie opteaza pentru reconditionari turbosuflanta, vor scoate ceva banuti din buzunar.

Acesta este doar un exemplu. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste inlocuirea unei volante, iar aici putem da drept exemplu masinile Volkswagen Passat (2005 – 2010), cu motoarele 1.9 TDI.

  1. Masinile diesel se concentreaza pe cuplul in loc de cai putere.

Daca sunteti in cautarea unui vehicul care va poate oferi un profil de acceleratie rapida, o masina diesel nu va functiona la fel ca un motor cu combustie interna pe benzina. Combustibilul diesel este mai mult despre rezistenta in loc de viteza.

Aceasta optiune este cea pe care trebuie sa o alegeti cand aveti o a cincea roata de remorcat, munti de urcat. Acesta va fi in continuare conform asteptarilor dvs., dar veti conduce cu o viteza redusa.

0 Shares
You May Also Like