cfr calatori, greva , cocedieri

CFR Calatori, pierderi de 117 milioane lei in 2009

0 Shares
0
0
0

cfr calatori, greva , cocedieri

CFR Calatori a înregistrat în primul semestru al acestui an pierderi de 117 milioane lei, în timp ce traficul realizat de companie a scazut cu cu 13,1 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, anunta NewsIn, citând un comunicat al companiei.

În prima parte a anului 2009 au fost puse în circulatie zilnic peste 1500 de trenuri, politica adoptata de societate fiind aceea de a adapta capacitatea de transport la cerintele pietei în scopul mentinerii unui raport de cheltuieli/ venituri cât mai mic în contextul în care numarul de calatori/km s-a redus cu 11,4% fata de semestrul I 2008.

Compania sustine ca principalele cauze ale scaderii traficului de calatori au fost lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsoanele Bucuresti Nord – Constanta si Câmpina – Predeal, dar si efectle crizei economice.

De asemenea, CFR a avut mai putini clienti si datorita reorientarea publicului calator spre alt sistem de transport, în special cel auto, care are si cele mai mici tarife, desi compania nu a mai modificat tarifele din septembrie 2007 (inflatia în aceasta perioada fiind de 113,66%).

În plus, compania a investit în politica de continuitate a activitatii de transport feroviar public de calatori în conditii de siguranta a circulatiei cu 100,3% mai mult decât în primul semestru al anului precedent.

Desi s-au dispus masuri de reducere severa a cheltuielilor, economiile înregistrate la unele elemente de cheltuieli (reparatii material rulant, combustibili), nu au acoperit depasirile realizate la alte elemente (amortizarea mijloacelor fixe, cheltuielile cu personalul), se mai arata în comunicatul companiei.

0 Shares
You May Also Like