Cum alegi un carlig de remorcare pentru masina ta?

Cum alegi un carlig de remorcare pentru masina ta?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un carlig de remorcare pentru masina ta?In momentul in care va cumparati un autoturism, ar fi indicat sa va asigurati ca acesta este echipat cu un carlig remorcare, care veti vedea ca in diferite situatii va fi deosebit de util.

In caz contrar, de preferat ar fi ca, dupa ce va cumparati masina, in cel mai scurt timp sa cautati un carlig de remorcare potrivit. Acesta este o piesa care se ataseaza in spatele masinii, si care este necesar atunci cand intentionati sa tractati o platforma auto, o rulota sau o remorca auto.

In cazul in care doriti sa cumparati un carlig de remorcare pentru masina dvs., cu siguranta trebuie sa cunoasteti unele detalii foarte importante. Continuati sa cititi acest articol pana la final, si veti descoperi cateva informatii utile, care va pot ajuta sa faceti alegerea potrivita.

Ce carlig auto este compatibil pentru masina mea?

Mai intai de toate, este important sa stiti ca exista doua mari categorii de carlige de remorcare, acestea fiind carlige cu montare rapida sau carlige cu nuca demontabila dupa cum le mai cunosc soferii. Cea de-a doua categorie de carloge de remorcare, cuprinde carligele semidemontabile.

Este foarte important sa aflati faptul ca nu exista carlige de remorcare universale, care sa fie potrivite la toate masinile. In concluzie, pentru a alege un carlig de remorcare pentru masina dvs., este important sa tineti cont de marca masinii, modelul masinii, anul de fabricatie al acesteia si tipul caroseriei, pentru a face alegerea coreca.

In caz contrar, un carlig care nu este compatibil, fie nu poate fi montat deloc, fie poate fi montat, dar in mod necorespunzator.

Ce se poate tracta folosind carligul de remorcare?

Carligele de remorcare sunt impartite in urmatoarele categorii: I, II, III, IV, fifth wheel si gat de lebada. Carligele care fac parte din categoria I, sunt potrivite pentru a tracta greutati relativ mici, de maxim o tona, si sunt potrivite pentru autoturismele mici.

Carligele din categoria II sunt potrivite pentru SUV-uri si dubite, in timp ce carligele din categoria III sunt potrivite pentru greutati de maxim 2.2 tone. In ceea ce priveste categoria IV, aceste carlige pot tracta greutati de maxim 5 tone. Deja, de la greutati mai mari, se vorbeste despre tractari de mare tonaj, iar in acest scop se folosesc utilaje specifice.

Revenind la carlige de remorcare, acestea sunt ideale pentru a tracta o remorca, o platforma sau o rulota, in cazul in care se incadreaza in categoriile de greutate anterior amintite. De preferat este sa nu depasiti aceste valori, pentru ca o sarcina suplimentara va pune presiune pe sistemul de ambreiaj al masinii.

Protectie suplimentara in caz de accident

Un carlig de remorcare se poate dovedi foarte eficient si in cazul unui accident de circulatie, daca va loveste o masina din spate. Acesta absoarbe din socul loviturii.

Cat costa un carlig de remorcare?

Acum ca deja cunoasteti toate aceste detalii, cu siguranta va intereseaza sa aflati si care este pretul uni asemenea carlig. Ei bine, pretul este diferit, in functie de omologarile obtinute de producator, dar si in functie de brand.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…