Cum ridici un autoturism?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care iti cumperi un autoturism, important ar fi sa te asiguri de faptul ca acesta are roata de rezerva, dar si un cric, pentru a nu te trezi cu vreo surpriza neplacuta in cazul in care vei face pana.

Cricul este foarte important, pentru ca el este cel care iti va ridica si care iti va tine masina ridicata pentru a-i putea schimba roata, asa ca in continuare vom discuta putin despre acest aspect.

Exista cricuri auto normale, pe care le cunoastem cu totii, insa exista si cricuri mult mai simplu si usor de utilizat, si mult mai eficiente in acelasi timp, iar acestea sunt cricurile hidraulice, care pot fi de tip crocodil (cele intalnite la service sau la vulcanizare), sau de tip butelie, pe care le putem purta cu noi in masina.

Cricurile tip butelie au o forma cilindrica si sunt foarte eficiente, pentru ca ajuta la ridicarea rapida a masinii si nici nu trebuie depus mult efort. In functie de tipul masinii pe care o alegi, iti poti indrepta atentia spre diferite tipuri de cricuri hidraulice.

Exista de exemplu cricuri hidraulice care au capacitatea de ridicare de maxim doua tone, iar acestea sunt ideale pentru masinile mici. Daca detii de exemplu o masina precum un VW Golf, Polo, Lupo, Opel Corsa, Opel Astra, Dacia Logan, Fiat Punto, etc., cu siguranta poti sa folosesti un asemenea cric.

In cazul in care detii o masina mai mare precum una berlina de exemplu, sau chiar si un model break, ai nevoie de un cric hidraulic care sa aiba capacitatea de ridicare de 3 tone. Un asemenea cric este ideal si pentru crossover-uri.

In cazul in care detii un SUV de exemplu sau un model pick up, atunci mai mult ca sigur ti se potriveste un cric hidraulic care sa aiba o capacitate de ridicare de 5 tone.

Ei bine, pana acum am discutat despre autoturisme, asa ca am discutat fireste si despre cricuri hidraulice. In cazul in care detii insa o duba, indiferent ca o folosesti pentru a transporta marfa sau pentru transport persoane, cu siguranta un cric hidraulic dintre cele amintite anterior nu va face fata cerintelor.

Pentru a ridica o duba, ai nevoie de suporti si capre auto pentru masini, care pot sa sustina o greutate foarte mare, de pana la 15 tone. Avand la dispozitie un asemenea echipament, chiar daca vei ramane in pana cu duba, nu prea ai motive pentru care sa iti faci griji.

In momentul in care trebuie sa iti alegi cricul hidraulic sau suportii si caprele auto pentru masini, cu siguranta trebuie sa ai in vedere si inaltimea de ridicare. In functie de tipul masinii si de nevoi, vei putea sa gasesti un cric perfect.

Viteza de ridicare este deasemenea foarte importanta. Un cric hidraulic bun nu trebuie sa aiba nevoie de mai mult de 6 actionari pentru a ridica masina.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunosti atunci cand intentionezi sa iti cumperi un cric hidraulic.

0 Shares
You May Also Like