Cum se face pregătirea autovehicului pentru iarnă?

Cum se face pregătirea autovehicului pentru iarnă?

0 Shares
0
0
0

Clima ţării noastre presupune expunerea la temperaturi extreme, astfel că de acest aspect trebuie să ţii cont chiar şi atunci când îţi pregăteşti maşina pentru a face faţă oricăror condiţii meteorologice. Indiferent de marca autovehicului sau de capacitatea acestuia, de specificaţiile tehnice sau de gradul de uzură, pregătirea pentru iarnă reprezintă o etapă foarte importantă care nu permite  abateri şi amânări.

Odată cu răcirea vremii şi a depunerii straturilor de polei şi zăpadă, o maşină neechipată şi nepregătită corespunzător, te va expune pericolelor şi riscurilor. Pentru a evita astfel de contexte, este indicat să aloci timp şi buget în vederea pregătirii autovehicului pentru iarnă.

Bateria autovehiculului pe timp de iarnă

Este foarte important ca autovehiculul tău să fie verificat periodic, astfel vei prelungi viaţa motorului şi vei conduce în siguranţă. Situaţiile şi contextele strict tehnice, în care poţi întâmpina probleme în funcţionarea unui motor, sunt variate şi extrem de complexe, cu atât mai mult în sezonul rece.

Pentru a preîntâmpina astfel de neplăceri, alege prevenţia şi pregăteşte-ţi maşina pentru iarnă. O inspecţie temeinică va depista eventualele probleme. Un context des întâlnit în cazul maşinilor mai vechi, este cel în care bateria va face faţă cu greu temperaturilor foarte scăzute. Bateria unei maşini este, de fapt, un acumulator cu încărcare rapidă, care are rolul de a furniza curentul necesar pornirii motorului, aprinderii şi iluminării.

Odată pornită, curentul va fi asigurat de către alternatorul angrenat de curea. În contextul temperaturilor foarte scăzute, o baterie uzată poate să nu mai deţină capacitatea de a susţine pornirea motorului.

În acest caz, piese auto Oradea îţi vine în ajutor, punându-ţi la dispoziţie o gamă foate extinsă de tipuri de  baterii, astfel încât să găseşti barteria la capacitatea şi demensiunea potrivită autovehiculului tău. Astfel eviţi neplăcerea de a nu-ţi porni maşina atunci când ai mai multă nevoie, dar oferi şi protecţie motorului.

Anvelopele potrivite

Temperaturile scăzute, umiditatea şi straturile de polei sau zăpadă, impun echipamente strict destinate sezonului rece.

În ceea ce priveşte anvelopele, dacă alegi varianta all-season, vei ţine cont de faptul că acestea sunt confortabile şi sigure în condiţii medii, pentru iernile extrem de geroase şi abundente din punct de vedere al precipitaţiilor, nereprezentând alegerea cea mai bună.

Pentru a te asigura că vei alege anvelopele de iarnă potrivite autovehiculului tău, SealAuto îţi pune la dispoziţie o gamă largă de modele şi accesorii pentru roţi,  oferindu-ţi posibilitatea alegerii variantei potrivite.

Vei procura toate cele patru roţi de acelaşi tip, evitând a combina modele diferite. Fiecare anvelopă este inscripţionată pe partea laterală cu specificaţii exacte legate de încărcarea maximă admisă, viteza de rulare, anul de fabricaţie, lăţimea, înălţimea şi diametrul acesteia, tipul construcţiei, respectiv pentru pasageri, dar  şi indicii necesari care vor  furniza date legate de  greutatea maximă admisă, dar şi de atingerea şi susţinerea unei anumite viteze.

Vei avea astfel garanţia că ai procurat anvelopele potrivite maşinii tale, necesare pentru a parcurge în siguranţă sezonul rece. Pentru un plus de siguranţă, pot opta pentru procurarea lanţurilor pentru anvelope, foarte utile în cazul iernilor aspre.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…