Cum te despagubesc firmele de asigurari in cazul unui accident?

Cum te despagubesc firmele de asigurari in cazul unui accident?

0 Shares
0
0
0

In primul rand, trebuie sa precizam faptul ca o polita de asigurare rca auto este obligatorie pentru fiecare proprietar de autovechicul in parte.

De ce este atat de importanta o astfel de polita de asigurare? Pentru ca in cazul in care are loc un accident rutier, soferul pagubit sa poata sa fie despagubit de catre firma de asigurari la care are incheiata polita de asigurare soferul vinovat de producerea accidentului.

Ei bine, odata ce se produce nefericitul eveniment, soferul pagubit trebuie sa ii se adreseze firmei de asigurari RCA, la care soferul vinovat de producerea accidentului are platita polita de asigurare.

Soferii pagubiti pot intra foarte usor in contact cu firmele de asigurari, dat fiind faptul ca pe politele de asigurare sunt trecute numerele de telefon ale firmei de asigurari, asa ca soferii pagubiti trebuie doar sa sune la numerele de telefon respective si sa explice ceea ce s-a intamplat.

Inainte de a depune insa actele pentru a fi despagubiti, cu siguranta soferii ar trebui sa cunoasca anumite amanunte importante.

In cazul in care cei de la firma de asigurari considera faptul ca dauna masinii este totala, atunci soferul pagubit trebuie sa cunoasca faptul ca potrivit reglementarile in vitoare, acea dauna totala reprezinta suma de 75% din valoarea masinii.

Mai exact, soferii care au aflat ca masina lor a primit dauna totala, vor fi despagubiti cu 75% din valoarea de piata a autoturismului lovit, insa au si avantajul de a ramane in continuare in posesia masinii lovite, pe care fie o vor putea repara, fie o vor putea dezmembra si o vor putea vinde pe piese, iar de acolo vor mai castiga niste bani.

Ei bine, cu siguranta nu toate autoturismele vor primi dauna totala, pentru ca in cazul in care discutam doar despre o aripa lovita a masinii, despre capota indoita si farurile sparte, atunci acestea sunt chestiuni care se pot repara.

Intr-o astfel de situatie, cu siguranta firma de asigurari se va misca mult mai rapid si va despagubi mult mai rapid soferul pagubit, care va putea sa isi repare masina la un service autorizat care lucreaza si repara masini pe baza asigurarilor RCA, iar banii le vor intra in cont, fiind trimisi de catre firma de asigurari.

Exista si posibilitatea ca reprezentantii firmei de asigurari sa le propuna soferilor pagubiti un service auto anume, cu care firma de asigurari are incheiat un contract, pentru ca masina lor sa fie reparata in cel mai scurt timp posibil.

Soferii pagubiti insa, au si posibilitatea de a solicita sa isi repare masina in regie proprie, astfel incat sa primeasca din partea firmei de asigurari suma de bani necesara pentru a-si repara masina.

Foarte multi soferi pagubiti aleg aceasta varianta deoarece este mult mai convenabila dat fiind faptul ca odata ce au banii la dispozitie pot sa isi duca masina la reparat la orice service auto isi doresc.

Pana la urma insa, fiecare sofer poate alege unde sa isi repare masina avariata, important este sa primeasca despagubirile cat mai repede.

0 Shares
You May Also Like