Curcumina, aliatul unui raspuns inflamator sanatos

Curcumina, aliatul unui raspuns inflamator sanatos

0 Shares
0
0
0

Probabil ca ati auzit despre importanta mentinerii unui raspuns inflamator echilibrat in corpul dumneavoastra, pentru o bunastare / sanatate optima. Acest subiect a fost discutat de catre experti precum Dr. Oz si a aparut pe prima pagina a unor publicatii importante, cum ar fi “Newsweek” si “Time”.

Inflamatia de grad mic (minora) a devenit rapid cunoscuta drept un important predictor al sanatatii, iar promovarea unui raspuns inflamator sanatos reprezinta una dintre cele mai bune lucruri care le puteti face pentru starea generala de sanatate, in special pentru creier, articulatii si sistemul cardiovascular.

Importanta mentinerii nivelurilor normale de inflamatie au fost discutate de către Dr. Oz si au aparut pe prima pagina a unor publicatii preccum “Newsweek” si “Time”. Inflamatia poate fi complicata. Poate fi un lucru bun intr-o perioada de criza, aducand sange si celule imune in locul vatamat, pentru a grabi vindecarea. Daca, insa, corpul dumneavoastra paraseste pentru prea mult timp raspunsul inflamator “pornit” – lucru care, de multe ori, se intampla atunci cand sunteti stresat cronic sau expus la toxine generatoare de radicali liberi – tot corpul sufera.

Din pacate, cei mai multi oameni nu inteleg sau nu recunosc inflamatia de grad mic, sau doar o asociaza cu dureri familiare si dureri cauzate de disconfortul de la nivelul articulatiilor. Cand se intampla acest lucru, primul lucru pe care il fac oamenii, fara sa stea pe ganduri, este sa mearga la medic sau sa ia cateva pastile, insa natura ofera alte solutii, care sunt perfecte pentru atenuarea inflamatiilor. Iar curcumina, in opinia mea, se numara printre cele mai bune solutii!

Stiinta de ultima generatie arata desemneaza curcumina drept unul dintre cei mai puternici compusi studiati vreodata, atunci cand vine vorba despre promovarea unui raspuns inflamator sanatos. Curcumina este atat de eficienta deoarece este un inhibitor puternic al mai puternic compus chimic al organismului care cauzeaza inflamatia, compus numit NF-kappa beta.

In mod miraculos, s-a demonstrat, in cadrul multor studii, capacitatea curcuminei de a sprijini sanatatea creierului, de a atenua considerabil durerile articulare si musculare, de a sustine sanatatea cardiovasculara, de a reduce stresul oxidativ, precum si multe altele.

Daca credeti ca sunteti predispusi la inflamatii, atunci curcumina poate fi, pur si simplu, solutia naturala pe care ati cautat-o.

0 Shares
You May Also Like