De ce sa investiti in resoftarea masinii?

De ce sa investiti in resoftarea masinii?

0 Shares
0
0
0

De ce sa investiti 200 EUR in resoftare? Pentru ca este mai mult decat justificata aceasta investitie, chiar si in cazul unor masini destul de lente si care au putini cai putere. O resoftare de foarte buna calitate face exact ce trebuie: practic transforma comportamentul general al motorului, optimizarea si aprinderea, motorul raspunzand mai bine la acceleratie si la turatii foarte joase.

Cu cat poate sa va creasca puterea si cuplul ? Ca regula generala in functie de motor autoturismul isi modifica diferit puterea. Motoarele turbo, fie ca ca sunt disel fie ca sunt pe benzina au o crestere intre 20-35%. Motoarele injectie normal aspirate au o crestere de putere intre 5 si 12%. Operatia de efectuare a tuningului dureaza intre 1h si 5h in functie de metoda folosita.

Consumul poate scadea cu pana la 0.3-1 l/100 km. O intrebare care se pune frecvent este aceea legata de scaderea duratei de viata a motorului. Prin optimizare nu se forteaza parametrii admisi de producator.

Modificarile facute se incadreaza in tolerantele cerute de fabricantul autoturismului, pieselor componente ale motorului. Se poate de exemplu realiza si o optimizare depasind limita superioara a tolerantelor acestor piese, dar astfel de modificare nu este destinata utilizarii zi de zi.

O alta intrebare care vine logic este cea legata de remaparea OBD. Este oare aceasta detectabila la inspectiile periodice? Nu, pentru ca parametrii motorului sunt modificati pornind de la softul original al motorului. Aceasta remapare OBD se realizeaza rescriind chipul original prezent in masina, la aceasta modificare fiind incadrate doar autoturismele fabricate dupa 2000.

Cele fabricate inainte de 2000 trebuie modificate printr-un chiptuning clasic. Specialistii garanteaza ca optimizarea parametrilor motorului in timpul operatiunii de chiptuning nu scurteaza viata motorului, singurul risc practic venind doar din partea celor care abuzeaza frecvent de performantele imbunatatite ale masinii.

Resoftarea face condusul mult mai usor, indiferent ce stil de conducere veti aborda. Specialistii in soft auto va fac cateva recomandari extrem de utile la soft-auto.ro. In primul rand, trebuie sa va asigurati ca cerinta de calitate este indeplinita si nu vor aparea probleme mult mai tarziu. In al doilea rand, este foarte utila o diagnoza masinii dumneavoastra, inainte de resoftare, pentru a putea lua decizia corecta.

De cele mai multe ori un autoturism cu probleme nu va avea aceeasi crestere de putere si veti fi foarte dezamagiti. Trebuie sa va asigurati ca obtineti garantie pentru soft si rescrierea lui la cerere. O alta recomandare este aceea de a compara ofertele de chiptuning diferite, nu numai la nivelul de performanta si de pret, dar si la garantie, vechimea in domeniu a companiei, aparatele profesioniste existente, etc.

O alta recomandare este sa fiti sceptic cu privire la ofertele care promit cresteri de putere spectaculoase si totodata economii substantiale de combustibil. Acestea pot fi realizate decat la foarte putine tipuri de motoare.

De asemenea, trebuie sa va interesati daca aceste cresteri de performanta pot sa fie detectate pe un banc de proba. Tineti cont in general de aceste recomandari si veti avea foarte multe avantaje.

0 Shares
You May Also Like