De ce să ții cont când achiziționezi o mașină second-hand

De ce să ții cont când achiziționezi o mașină second-hand

0 Shares
0
0
0

Dacă ești hotărât și îți dorești să achiziționezi o mașină second-hand este important să fii atent și să faci o cercetare temeinică înainte. Pentru a face o alegere cât mai bună și a avea o experiență cât mai satisfăcătoare ar fi indicat să ții cont de mai mulți factori. Mai jos vei găsi o listă cu 8 aspecte pe care să le ai în vedere când faci o astfel de achiziție.

       Iată cele 8 lucruri de care să ții cont când cumperi o mașină second-hand!

1.    Buget

Cel mai important detaliu când vine vorba de achiziționarea unei mașini este bugetul. Ia în calcul faptul că pot apărea cheltuieli neprevăzute sau că după achiziție vei avea și alte costuri, precum asigurare, taxe la stat sau eventuale reparații.

2.    Istoricul mașinii

Dacă achiziționezi o mașină din țară e posibil să nu ai acces la tot istoricul ei, însă ține cont de: numărul de kilometri, numărul proprietarilor anteriori, întreținere. Ar fi indicat să verifici dacă mașina a fost implicată în accidente sau dacă are restanțe la impozite sau alte taxe la stat.

3.    Aspectul automobilului

Fii atent la aspectul exterior în primă fază, dacă tabla prezintă deformări înseamnă că mașina a fost lovită. Analizează urmele de rugină dacă există, iar unele reparații pot fi trădate de anumite diferențe de nuanță sau de urmele de vopsea rămase pe faruri. În interior verifică urmele de uzură de pe scaune, volan, bord etc.

4.    Verifică anvelopele și jantele

Starea anvelopelor și a jantelor pot arăta dacă respectiva mașină are probleme mult mai serioase, de exemplu dacă acestea nu sunt uzate uniform sau dacă prezintă lovituri aceasta poate fi o problemă. Una dintre cheltuielile suplimentare și neprevăzute poate fi achiziționarea de noi anvelope. Pe e-roti.ro poți să vezi gama de pneuri all season care îmbină calitatea anvelopelor de iarnă cu cele de vară, fiind mai avantajoase la preț.

5.    Verificarea documentelor

Cartea de Identitate a Vehiculului și certificatul de înmatriculare al acestuia sunt cele mai importante acte de care să ții cont și pe care să le verifici, deoarece unele mașini pot fi furate sau documentele să fie falsificate.

6.    Fă un test drive

Nu achiziționa niciodată o mașină fără a face test drive. Pe parcursul mersului observă cum se simte mașina pe drum, dacă te simți confortabil cu ea și cum răspunde la comenzi.

7.     Testează sistemul de climatizare

Indiferent de sezon, este foarte important să verifici sistemul de climatizare. Pornește și oprește acest sistem pentru a vedea dacă încălzește și răcește corespunzător. Fii atent și la mirosurile neplăcute care pot apărea în mașină când este pornită climatizarea.

8.    Motorul

Motorul este inima unei mașini, așa că ar trebui să fii foarte riguros când îl verifici. Vezi dacă există scurgeri de lichide și verifică componentele aflate la vedere. Ceea ce iese pe țeava de eșapament este la fel de important.

Chiar dacă urmează să achiziționezi prima ta mașină sau ai mai schimbat câteva înainte, în cazul unei mașini second-hand trebuie să o verifici cât mai în detaliu pentru a nu întâmpina probleme pe parcurs.

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like