De unde iti cumperi anvelopele de iarna potrivite si la ce te raportezi?

0 Shares
0
0
0

Temperaturile externe tot mai scazute nu fac altceva decat sa anunte iarna care se apropie cu pasi rapizi. Daca inca nu ai avut in vedere inlocuirea cauciucurilor cu cele de iarna, ar trebui sa bifezi o astfel de achizitie, pentru a te bucura de stabilitate si siguranta la volan.

Te intereseaza ca setul de anvelope in care investesti sa prezinte o serie de caracteristici si mai ales o calitate pe masura. Dupa cum probabil stii, fiecare model in parte prezinta anumite simboluri la care trebuie sa te raportezi.

De ce ai nevoie de anvelope de iarna? Compozitia acestora este diferita de cele pentru restul sezoanelor, procentul de cauciuc natural continut si de dioxid de siliciu de asemenea fiind mai mare. Ai nevoie de ele pentru a evita intarirea cauciucului in conditii de frig si pentru o tractiune optima la temperaturi scazute.

Pe scurt, anvelopele de iarna iti asigura o aderenta optima de zapada, pe gheata sau asfalt umed, numai cand temperaturile sunt pana la aproximativ 5o C.

De unde cumperi un set de anvelope de iarna corespunzatoare?

Un magazin piese auto si articole auto de incredere din orasul Suceava este Quartzauto.ro. Gasesti aici o varietate de modele constand in anvelope de iarna calitative, ce iti asigura durabilitate. Marci precum Continental Winter Contact, SUNFULL, Lauffen, Michelin, FULDA Kristal Montero iti sunt puse la dispozitie pe site-ul mentionat.

Pentru a bifa o alegere pliata pe nevoile tale, orienteaza-te dupa caracteristicile produselor si nevoile autoturismului personal. Eventual poti solicita recomandarea unui specialist daca ai nevoie de asistenta in a lua cea mai potrivita decizie.

Referitor la aspectele la care trebui sa te raportezi cand ai de facut o asemenea alegerea, un prim detaliu de urmarit se refera la indicile fulgului inscris pe anvelope, alaturi de precizarea M+S.

Este esential ca acestea sa fie potrivite si din punct de vedere al dimensiunilor, fiind suficient de obicei a respecta recomandarile producatorului.

Desigur ca un set mai performant va permite rularea cu o viteza crescuta indiferent de conditiile de vreme. Sunt o incantare si pot fi utilizate de cei interesati, cu toate ca nu este recomandat a depasi limitele de viteza in conditii meteorologice precare.

O atentie sporita trebuie acordata si indicilor de temperatura si de sarcina. Mai departe, o importanta pe masura vizavi de experientele la volan o are si constructia anvelopelor din dotare.

O rigiditate optima a lor este ideala, pentru ca indiferent de suprafata de rulare si de conditiile externe, acestea nu vor fi supuse deformarii premature, mai ales ca multe din drumuri necesita reparatii.

Ajuta cunoasterea simbolurilor inscrise pe orice astfel de anvelopa. Iata un exemplu in acest sens, pentru a te orienta mai usor.

155/80R12 ZDSF 88Q – in ordinea delimitarii prin simbolul / sau spatiul, aceste insemnari se refera la latimea anvelopei, raportul inaltimii acesteia fata de latime si se exprima in %, tipul constructiei – R semnifica Radial in acest exemplu.

Mai departe 16 se refera la diametrul in inch al anvelopei, respectiv dimensiunea interna a acesteia, cea ce imbraca janta. Modelul continua cu indicii pentru sarcina, respectiv de viteza. Un specialist Quartzauto.ro iti poate oferi clarificari in acest sens.

Acceseaza acest magazin piese auto pentru a descoperi modelele disponibile si alege ceea ce se potriveste masinii tale. Nu ezita sa ceri ajutorul unui expert in cazul in care nu reusesti sa faci o alegere pe cont propriu.

0 Shares
You May Also Like