Dronele sunt viitorul – iată cum le poți folosi în ferma ta

Dronele sunt viitorul – iată cum le poți folosi în ferma ta

0 Shares
0
0
0

Astăzi, dronele sunt utilizate pe scară largă în multe ferme ca o modalitate ieftină de a menține lucrări complexe de fermă. Fie că este vorba de a economisi o cantitate semnificativă de timp în căutarea animalelor sau pentru monitorizarea culturilor, există multe utilizări practice pentru drone în fermă.

Verifică câteva posibilități uimitoare care pot face deținerea unei drone și mai profitabilă pentru fermieri:

Verificarea culturilor arabile

Uita de ecuații complicate pentru a estima recoltele, căci este dezvoltată o tehnologie care va permite dronelor să numere fiecare plantă din câmpul tău. Acest lucru îți va permite să obții un anumit număr de recolte pe o anumită suprafață și va permite fermierilor să prezică mai bine randamentul lor financiar.

Și toate acestea fără bătaia de cap a matematicii sau a presupunerilor. Se spune chiar că dezvoltatorii merg dincolo de analiza la nivel de plante și identifică spicele individuale de porumb, de exemplu. Această tehnologie este deja în producție în acest moment și, teoretic, este posibil, ținând cont de implementarea unui software adecvat.

Identificarea și cartografierea buruienilor

Aceasta este o altă caracteristică care este deja posibilă din punct de vedere tehnic, luând în considerare utilizarea dronei potrivite și împerecherea acesteia cu software-ul potrivit.

Din nou, scopul este de a construi o dronă pentru agricultură care poate îndeplini această sarcină ca una dintre numeroasele funcții de recoltare. Prin identificarea buruienilou, drona poate comunica apoi cu roboții de erbicide fără pilot pentru a rezolva problema buruienilor pentru tine.

Cercetarea

Este posibil ca dronele să găsească deja animale fără stăpân sau să izoleze traficul de animale pentru a raporta aceste informații fermierilor, dar există posibilitatea ca o dronă să poată face mult mai mult atunci când vine vorba de animale. Unele ferme se întind pe kilometri, iar unele animale sunt extrem de valoroase la nivel individual. Aceasta înseamnă că fermierii ar putea identifica o vacă care este gata de sacrificare indiferent de locul în care este pășunată la un moment dat.

Pulverizarea culturilor

Există deja drone mari care pot pulveriza masiv asupra culturilor, totuși sunt costisitoare și nepractice pentru fermele medii și mici. Acest lucru a condus la drone mai mici, mai accesibile și mai precise, care pot pulveriza culturile după cum este necesar.

Însămânțarea câmpurilor

În loc să instalezi echipamente complicate pentru combine, există o probabilitate reală ca o dronă să poată însămânța un câmp la fel de eficient. Nu este posibil în prezent, dar este una dintre multele caracteristici care i-au făcut pe ingineri să se întrebe dacă este posibil să doteze o dronă cu un sistem eficient de însămânțare.

Lucrul cu industria lemnului

Inspirându-se din identificarea culturilor individuale, se pot spune multe despre capacitatea dronei de a identifica speciile individuale de arbori, precum și despre timpul optim de tăiere. Această tehnologie, care este în prezent dezvoltată și testată, ar putea face viața cultivatorilor de cherestea mult mai simplă, mai ales când vine vorba de identificarea copacului potrivit pentru tăiere.

Există multe alte moduri în care dronele sunt dezvoltate, încercate și testate, iar numărul de caracteristici propuse este de fapt destul de uimitor. După cum ai putea ghici, dronele joacă deja un rol important în agricultura de precizie și cel mai probabil vor deveni indispensabile pe măsură ce funcțiile lor se îmbunătățesc odată cu dezvoltarea tehnologică ulterioară.

0 Shares
You May Also Like