BCR

Fostul sef al BCR, cel mai bogat bancher din Romania

0 Shares
0
0
0
BCRDupa 33 de ani de cariera, fostul director al BCR, Nicolae Danila, candideaza la titlul de cel mai bogat bancher din Romania cu o avere care ajunge la cel putin 25 milioane euro, conform declaratiei de avere depusa ca membru al Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), scrie,  Ziarul Financiar, in editia electronica.
El a avut una dintre cele mai impresionante cariere din sistemul bancar, imediat dupa terminarea facultatii fiind angajat la sucursala Bucuresti a bancii americane Manufacturers Hanover Trust (fosta Chemical, fosta Chase, acualmente JP Morgan).
In ianuarie 2000 a preluat conducerea BCR, de unde a plecat cu un portofoliu de actiuni Erste care valoreaza astazi peste 5 milioane de euro.
De pe urma pachetului compensatoriu primit odata cu retragerea din functia de presedinte executiv al BCR, in decembrie 2007, Danila are depozite bancare in euro de 8,75 mil. euro, la care se adauga depozite in lei insumand echivalentul a 3,3 mil. euro. El este si investitor la BVB, unde detine actiuni BRD, Banca Carpatica, Banca Transilvania. In plus, are o avere imobiliara care poate fi estimata la peste 5 mil. euro
0 Shares
You May Also Like