General Motors: Mediul economic a devenit favorabil, Opel nu mai este de vanzare

0 Shares
0
0
0
GM_General_MotorsConstructorul american General Motors (GM) a anuntat ca va pastra si va restructura Opel, divizia sa din Europa, in loc sa vanda pachetul majoritar companiei canadiene Magna si bancii rusesti Sberbank, transmite miercuri AP, potrivit Agerpres.
Comitetul de conducere al producatorului auto american a apreciat ca mediul economic a devenit acum mai favorabil, iar situatia GM s-a imbunatatit de cand s-a decis vanzarea diviziei Opel.
Fritz Henderson, directorul general al General Motors, a anuntat ca va fi prezentat in curand un plan de restructurare guvernului german. Ulrich Wilhelm, purtator de cuvant al executivului german, a declarat ca guvernul ”regreta decizia conducerii GM”.
”Germania se asteapta acum ca producatorul auto american sa intareasca Opel si sa achite creditul de 1,5 miliarde de euro acordat in acest an”, a adaugat Wilhelm.
Siegfried Wolf, co-director general al Magna, a afirmat ca firma sa va sprijini in continuare Opel si GM in viitor. La data de 29 mai, Magna si GM au ajuns la un acord de principiu cu privire la preluarea Opel de catre producatorul de componente austro-canadian.
Ulterior, au debutat negocierile cu membrii guvernului german, iar planul propus de Magna a fost aprobat de guvernul de la Berlin. Potrivit acestui plan, Magna ar fi pastrat in functiune cele patru uzine Opel din Germania precum si 25.000 de locuri de munca, urmand ca 2.600 sa fie suprimate. Magna urma sa detina 20 la suta din actiunile Opel, iar GM si Sberbank cate 35% fiecare, in timp ce salariatii Opel ar fi controlat restul de 10%.
Sursa: Business.rol.ro
0 Shares
You May Also Like