Eximbank

IMM pot recupera prin EximBank pana la 50% din dobanda platita la creditele in lei

0 Shares
0
0
0

EximbankEximBank ofera IMM-urilor posibilitatea de a recupera pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la bancile comerciale.

Prin produsul “Compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei”, EximBank ofera posibilitatea intreprinderilor mici si mijlocii sa reduca cheltuielile cu dobanda pentru creditele in lei contractate dupa 1 ianuarie 2006.

Acesta este un ajutor de minimis aprobat de Comisia Europeana, IMM-urile putand beneficia de aceasta schema de ajutor pana in 2011. Valoarea maxima a ajutorului obtinut de un beneficiar in cadrul acestei scheme nu poate sa depaseasca echivalentul in lei a 200.000 euro pe o perioada de pana la 3 ani fiscali. Solicitarile pentru acordarea compensatiei se analizeaza si se selecteaza in limita bugetului trimestrial alocat schemei, in ordine descres catoare a punctajul aferent fiecarui contract de credit. Punctajul se stabileste prin cuantificarea domeniului de activitate corespunzator proiectului sustinut, activitatii de export a solicitantului, tipului investitiei si contributiei la protectia mediului.

De exemplu, o intreprindere mica sau mijlocie poate primi punctajul maxim daca activeaza in industrie, ponderea exporturilor in totalul cifrei de afaceri depaseste 50%, investitia pentru care a luat credit este destinata extinderii sau modernizarii, iar proiectul de investitii protejeaza mediul.

Cererea si documentatia necesare pentru acordarea compensarii dobanzii se depun la sediul celor 11 unitati teritoriale ale EximBank ulterior incheierii fiecarui trimestru calendaristic. Termenul limita de depunere a solicitarilor este de 5 zile lucratoare, incepand cu data de 15 a primei luni din trimestrul calendaristic.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct celor 11 unitati teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

0 Shares
You May Also Like