In ce consta amanetul auto?

In ce consta amanetul auto-moto?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre o multime de persoane discuta despre amanet auto, unele persoane opteaza chiar pentru amanet auto, insa cu siguranta exista si o multime de persoane care nu stiu exact in ce consta amanetul auto.

Pentru ca toata lumea sa inteleaga exact cum sta treaba cu amanetul auto, in cele ce urmeaza vom dezbate pe scurt acest aspect.

Asadar, amanetul auto este un tip de imprumut pe care clientii il pot solicita de la o casa de amanet atunci cand se confrunta cu probleme financiare. Pentru a obtine o suma de bani cu imprumut, dat fiind faptul ca este vorba despre amanet auto, clientii vor trebui sa lase drept garantie un autoturism.

Pentru a amenta un autoturism, acestia trebuie sa fie proprietarii din acte ai masinii, si sa se prezinte la sediul casei de amanet cu cartea de identitate. In cazul in care clientii care isi doresc sa obtina un asemenea imprumut detin o firma iar masina pe care isi doresc sa o amaneteze este proprietatea firmei, atunci trebuie sa prezinte Certificatul de Inregistrare in Registrul Comertului al firmei.

Apoi, sunt necesare si documentele masinii, iar aici amintim Certificatul de Inmatriculare al acesteia si Cartea de Identitate a masinii, pentru ca fara aceste documente nu se poate incheia contractul de amanet auto.

Ei bine, dupa ce clientul prezinta aceste documente, se incepe procedura de evaluare a masinii, iar aici se tine cont de aspecte importante precum marca si modelul masinii, anul de fabricatie, valoare de piata, motorizare, puterea motorului.

In cazul in care evaluatorii ii propun clientului o suma de bani iar acesta accepta banii respectivi, se poate incheia contractul de amanet valabil timp de 30 de zile, insa care se poate prelungi pe termen nedeterminat in cazul in care clientul solicita acest lucru.

In cazul in care insa clientul isi permite sa achite mai repede de cele 30 de zile datorita, poate face acest lucru, iar astfel i se va recalcula comisionul pentru a plati doar pentru perioada in care a avut masina amanetata. Apoi, isi va plati datoria si isi va recupera fara nici o problema masina.

In ceea ce priveste masina amanetata, aceasta va fi pastrata in parcul auto al casei de amanet, acolo unde sunt pastrate toate masinile amanetate de catre clientii casei de amanet.

Masinile sunt pastrate in cele mai sigure conditii, iar acest lucru este firesc in conditiile in care sunt pazite de catre agenti de paza, iar parcul auto este monitorizat video.

Clientii caselor de amanet, pot chiar sa isi vanda masinile in perioada in care acestea sunt amanetate, insa in primul rand cu banii obtinuti isi vor achita datoria catre casa de amanet, iar restul de bani vor intra in posesia lor.

Cei care isi doresc insa, isi pot vinde masinile chiar caselor de amanet. Casele de amanet cumpara masini oricand, oferind maxim 80% din valoarea acestora, iar apoi scot pe piata masinile la pretul lor real, iar in acest fel obtin profit de pe urma acestor masini.

0 Shares
You May Also Like