O masina gata de drum

0 Shares
0
0
0

Viata de zi cu zi presupune miscare iar acest lucru se poate realiza cu ajutorul autovehiculelor sau a altor mijloace de transport persoane insa ceea ce este pe primul loc in cazul oricarei variante sau optiuni este siguranta pe care trebuie sa o ofere.

Daca ne referim doar la partea de autovehicule in siguranta pe care acestea trebuie sa o ofere se cuprinde inclusiv cea rutiera si posibilitatea de a rula fara probleme inclusiv de anotimp. Pentru asta un lucru necesar este echiparea cu tipul de Anvelope Astral destinat fiecarui anotimp in parte si anume utilizarea de anvelope de vara sau de iarna pentru anotimpul rece.

Siguranta nu depinde numai de masina ci depinde si de modul de comportare a soferului pe timpul cat se afla la volan, de respectarea regulilor de circulatie, a prevederilor codului rutier sau a conditiilor de drum.

Cu siguranta daca masina nu va fi echipata corespunzator evitarea unor posibile accidente nu va fi posibila nici in cazul in care nu sunteti voi vinovati sau in cazul in care trebuie sa evitati un obstacol neprevazut.

Un exemplu foarte bun poate fi situatia in care trebuie sa franati pentru a nu lovi un animal aparut pe drum sau pentru a evita o groapa sau un copac cazut pe partea carosabila.

Aceste situatii pot fi doar cateva de pe parcursul unui drum lung ce trebuie sa il faceti iar diferenta o pot face anvelopele mai ales in ceea ce priveste distanta minima de franare sau stabilitatea masinii in curbe sau viraje fie ele si unele line.

Alte elemente sau motive care pot impune utilizarea unor tipuri de anvelope de vara sau de iarna dupa caz sunt legate de prevederile codului rutier iar acest aspect datorita amenzilor pe care le veti putea primi pentru nerespectarea lor.

Rularea cu anvelope de vara fie si ele noi pe timpul iernii poate atrage santiuni si amenzi insa acest lucru poate survenii si ca urmare a utilizarii unor anvelope foarte uzate si neconforme. Nu legislatia ar trebui sa fie principalul motiv pentru care sa respectati aceste reguli ci siguranta pentru voi si pentru toti participantii la trafic.

Chiar daca poate constituii un usor inconvenient financiar puteti apela si la varianta de anvelope all season sau daca vreti sa aveti atat anvelope de vara cat si de iarna la varianta utilizarii unora cu tot cu jante.

In acest mod montarea si demonatarea nu va mai fi a sa problematica si nu trebuie sa stati foarte mult la un service pentru a le schimba insa tot va fi nevoie de un spatiu de depozitare a anvelopelor de vara pe timpul iernii si a celor de iarna pe timpul verii astfel incat acestea sa nu fie deteriorate.

0 Shares
You May Also Like