Pasi-pentru-incarcarea-cu-freon

Pasi pentru incarcarea cu freon

0 Shares
0
0
0

Pasi-pentru-incarcarea-cu-freonFiecare magazin care vinde piese auto are Freon de vanzare. 

Incarcarefreon auto presupune o procedura completa care mai multe etape, iar noi vi le vom prezenta pentru siguranta dumneavoastra.

Atunci cand motorul masinii dumneavoastra incepe sa incarce sistemul de aer conditionat, diferite curele, scrpeti si parti calde vor incepe sa functioneze. Nu atingeti aceste component deoarece va puteti rani!

Daca pulverizati feronul este pulverizat pe corpul dumneavoastra va ingheta si va provoca degeraturi, si, de asemenea, nu pulverizati feron in atmosfera deoarece acesta este nociv. De asemenea, pentru incarcarea cu feron, purtati ochelari de protecte in cazul in care un furtun este avariat.

Aveti nevoie de urmatoarele component de un adaptor care sa fie conectat  intre cutia cu Freon si zona de aspirare pentru Freon a sistemului de aer conditionat si de doua cutii de Freon in care sistemul dumneavoastra este cald.

Daca sistemul este rece, cumparati doar o cutie de Freon. De asemenea, puteti utiliza si un termometru pentru a  masura temperatura gurilor de aerisire sau a aerului rece care este emanat.

Pentru incarcareaFreon auto, dozatorul dumneavoastra trebuie sa aiba presiune atat pentru ecartament cat si pentru mecanismul de declansare. Acest lucru nu este optional este necesr pentru a finalize procedura atat correct cat si in siguranta. De asemenea, nu cumparati dozatoare refrigerate.

Pentru o incarcarefreon auto corecta, trebuie sa urmariti urmatorii pasi:

1.    Observati daca in sistemul masinii a mai ramas lichid. Pentru a face acest lucru, trebuie sa potriviti un furtun de incarcare pe cel mai jos orificiu de presiune, care este pe linia de refrigerare a masinii, de obicei langa acumulator. Daca sistemul dumneavoastra este complet descarcat, acesta poate fi contaminat cu reziduri umede, iar incarcarea acestuia nu va da rezultate satisfacatoare. Trebuie sa gasiti sursa contaminarii sis a incercati sa o reparati.
2.    Verificati daca exista scurgeri. Daca sistemul dumneavoastra a pierdut sufficient lichid, astfel incat sa inceteze sa mai functioneze, inseamna ca aveti o scurgere. In cazul in care aveti scurgeri, reparati-le inainte de incarcarefreon auto.
3.    Fiti siguri ca bobinele pentru condensare nu sunt impiedicate de resturi, iar compresorul ca opereaza.
4.     Deschideti cutia de Freon.
5.    Puneti firul de siguranta pe supapa cutiei cu Freon, iar apoi inchideti complet supapa.
6.    Curatati furtunul de incarcare. Pentru acest lucru, deschideti supapa pana cand auziti ca aceasta se umple cu lichid, iar atunci inchideti usor supapa.
7.    Localizati cel mai jos orificiu de incarcare care se regaseste pe linia de refrigerare a masinii. Acesta va fi pe cel mai larg tub, de obicei langa acumulator. Conectati cuplarea rapida si fiti siguri ca nu exista scurgeri.
8.    Porniti motorul si activati aerul conditionat la maxim.
9.    Deschideti supapa pana cand auziti ca lichidul trece prin furtun.
10.    Lasati recipientul sa isi distrubuie continutul.
11.    Inchideti supapa si deconectati furtunul atunci cand recipientul este gol sau s-a descarcat atat de mult incat nu mai poate mentine recipientul rece.
12.    Verificati aerul prin sistemul de aer conditionat. Acesta trebuie sa fie rece, iar in cazul in care nu este,  probabil nu ati incarcat destul lichid pentru sistem  sau aveti alte avarii.

0 Shares
You May Also Like