nokia-logo

Pierderi de aproape un miliard de euro la Nokia

0 Shares
0
0
0
nokia-logoGrupul finlandez Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat o pierdere neta de 913 milioane euro pentru trimestrul al treilea, fata de un profit net de 1,05 miliarde euro in perioada similara a anului trecut, din cauza devalorizarii puternice a activelor.

Rezultatul Nokia a surprins pietele, care anticipau ca grupul sa in cheie perioada iulie- septembrie pe profit, potrivit Reuters. Vanzarile au scazut cu 19,8%, la 9,81 miliarde euro, de la 12,23 miliarde euro in perioada similara a anului trecut.

In primele noua luni, vanzarile Nokia s-au diminuat cu 23,7%, iar grupul a inregistrat o pier dere neta de 622 de milioane euro, comparativ cu un profit net de 3,33 miliarde euro in intervalul ianuarie-septembrie 2008.
Samsung estimeaza cresteri

Pe de alta parte, Samsung Electronics a estimat pentru trimestrul al treilea un profit peste asteptari, fara a impresiona insa investitorii, care se arata ingrijorati de cresterea puterii won-ului (moneda nationala a Coreei de Sud) si a concurentei puternice din piata. Compania a anuntat ca se asteapta ca profitul operational consolidat sa fie de 3.900-4.300 miliarde won (3,67 miliarde dolari), dupa ce, in aceeasi perioada a anului trecut, a avut un profit de 1.480 miliarde won.

Cel mai puternic profit operational consolidat inregistrat de companie a fost de 2. 570 miliarde won, in primul trimestru din 2008. Analistii considera ca, in trimestrul al patrulea, compania va avea o evolutie incetinita ca urmare a cheltuielilor de consum si a concurentei din partea Sony si a LG Electronics.
Sursa: business.rol.ro
0 Shares
You May Also Like