ajutor-de-stat-firme

Romania poate acorda ajutoare de stat companiilor afectate de criza

0 Shares
0
0
0
ajutor-de-stat-firmeComisia Europeana a autorizat, ieri, un program de ajutor propus de Romania pentru sustinerea companiilor afectate de criza cu pana la 500.000 de euro.

Programul, valabil pana la 31 decembrie 2010, are rolul sa ofere sprijin firmelor care se confrunta cu dificultati financiare ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare din cauza crizei economice, se arata intr-un comunicat al Executivului de la Bruxelles.

Schema indeplineste conditiile din Cadrul temporar pentru masurile de ajutor de stat cu rol de sustinere a accesului la finantare in perioada crizei financiare si economice, adoptat de Comisie, intrucat este limitat in timp, respecta pragurile relevante si este destinata numai companiilor care nu se aflau in dificultate la 1 iulie 2008. Ajutorul maxim care poate fi acordat unei companii este de 500.000 de euro. “Programul de ajutor de stat va contribui la inlaturarea dificultatilor cu care se confrunta companiile din Romania, fara o distorsionare semnificativa a pietei. In urma colaborarii excelente cu autoritatile din Romania, Comisia a putut aproba rapid schema”, a declarat comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroes.
Ajutorul de stat poate fi acordat sub forma de sume nerambursabile, imprumuturi in conditii preferentiale, subventii de dobanda, garantii sau esalonarea creantelor detinute de stat fara perceperea de dobanzi.
0 Shares
You May Also Like