Roti pentru uz pe tot parcursul anului

0 Shares
0
0
0

Cei mai multi soferi care se confrunta cu achizitionarea de cauciucuri pentru vehicule de marfa in orice scop, intr-un fel sau altul, se gandesc la optimizarea propriilor costuri. Acest lucru nu este deloc surprinzator daca amintim costul ridicat al unui astfel de grup de produse ca anvelopele de autobuz sau cele de camion.

In astfel de conditii, are sens sa cumparati un kit pentru utilizarea tuturor conditiilor meteorologice si sa cheltuiti pe doua seturi complete de anvelope sezoniere. Dar este totul atat de clar in aceasta problem? si sunt anvelopele pentru toate anotimpurile intr-adevar un panaceu pentru economii? Sa incercam sa ne dam seama.

Anvelope de camion pentru toate anotimpurile

O optiune foarte comuna in randul majoritatii proprietarilor de camioane. Principalul avantaj, desigur, este pretul. Logica este extrem de simpla: achizitionarea unui set de roti, potrivit pentru toate anotimpurile, va fi mult mai ieftina decat achizitionarea a doua seturi de format diferit.

Dar atunci se pune intrebarea despre cum se comporta anvelopele pentru toate anotimpurile pe o distanta de operare lunga, deoarece, dupa cum stiti, o solutie bugetara este departe de a fi intotdeauna durabila. Iar punctul cheie este expresia „nu intotdeauna”.

De exemplu, luati pneurile pe un tractor care functioneaza in mod usor off-road cu o viteza maxima de functionare de 20 km / h. Pentru astfel de conditii, astfel de anvelope all season sunt potrivite.

Daca vorbim despre transport pe distante lungi in regim de mare viteza a fluxului general, atunci are sens sa cumparam doua seturi. Motivul pentru aceasta este compozitia medie de cauciuc din bitum, care isi pastreaza proprietatile elastice, dar are in acelasi timp o textura extrem de rigida.

O astfel de implementare permite cauciucurilor sa functioneze complet atat iarna, cat si vara. Dar orice solutie de compromis are intotdeauna defecte.

Daca utilizati cauciucuri de toate conditiile in transportul de marfa, acesta va servi mult mai putin decat sezonul in aceleasi conditii de functionare. Si aici nu este deloc faptul ca sezonul „functioneaza” doar sase luni si tot timpul sezonului – tot anul. Lucrul cel mai important este compozitia cauciucului si dezvoltarea rapida a resursei rotii.

Unul sau doua?

Daca faceti calcule simple, atunci matematica este foarte distractiva. Un set de anvelope de orice vreme va va dura aproximativ 2-2,5 sezoane (valoarea conditionata a functionarii masinii, avand in vedere kilometrajul si tonajul mediu transportat).

Doi ani mai tarziu, va trebui sa cumparati o trusa noua. In acelasi timp, seturile de anvelope de sezon vor „trai” in liniste mai mult de 5 ani in conditiile potrivite de utilizare si depozitare.

Sa ne rezumam acum la calculele matematice simple: achizitionarea a doua seturi este mult mai potrivita decat achizitionarea unui singur climat. Va reamintim ca aceasta regula nu functioneaza pentru toate tipurile de vehicule si conditiile sale de functionare.

Deci, daca aveti nevoie de cauciuc pe un tractor care va transporta pur si simplu materiale de constructie intre doua obiecte din apropiere, atunci cumparati un model universal de anvelope si nu va faceti griji pentru nicio optiune.

Cu toate acestea, daca sunteti in cautarea rotilor pentru un camion, transport pe distante lungi, autobuze si alte echipamente care lucreaza in modul de operare activ, atunci are sens sa ne gandim la achizitionarea a doua seturi de format diferit.

Dar cel mai important factor nu este atat componenta financiara, cat si cea functionala. Anvelopele de sezon sunt mult mai bine pregatite pentru anumite conditii meteorologice si climatice, ceea ce este mai mult decat logic. Astfel, veti obtine nu doar un kit de inalta calitate, care face fata perfect sarcinii sale imediate, dar va va oferi, de asemenea, un nivel crescut de controlabilitate si siguranta pe drumurile publice.

0 Shares
You May Also Like