Stiai ca iti poti amaneta acum si masina?

Stiai ca iti poti amaneta acum si masina?

0 Shares
0
0
0

Datorita faptului ca de mai mult timp, din ce in ce mai multe persoane au probleme financiare si apeleaza la casele de amanet pentru a obtine diferite imprumuturi, din ce in ce mai multe case de amanet au inceput sa ofere mai multe tipuri de imprumuturi.

Se stie faptul ca totul a inceput odata cu amanetarea bijuteriilor, pentru care clientii caselor de amanet primeau diferite sume de bani, in functie de stadiul in care se prezentau respectivele bijuterii.

Mai apoi, proprietarii caselor de amanet, vazand faptul ca majoritatea persoanelor nu isi mai cumpara bijuterii, ci isi cumpara diferite produse electronice, au inceput sa le ofere acestora posibilitatea de a-si amaneta bunurile electronice.

Mai nou, vazand faptul ca din ce in ce mai multi romani au nevoie de sume mari de bani, si ca nu gasesc nici o sursa de imprumut, proprietarii caselor de amanet le ofera acestora posibilitatea unui contract de amanet auto.

Mai pe intelesul tuturor, acest lucru inseamna ca, toti cei care au nevoie de o suma de bani mare sau foarte mare, o pot obtine foarte simplu si usor de la o casa de amanet, insa in schimbul acesteia vor trebui sa gireze cu un autoturism.

Ei bine, se pare ca din ce in ce mai multi clienti ai caselor de amanet, apleaza la un asemenea imprumut, in conditiile in care nu gasesc o alta sursa mai buna de imprumut.

Trebuie mentionat faptul ca, desi foarte multa lume se teme sa isi amaneteze masinile, ele odata amanetate nu sunt pierdute. Toti acei clienti care isi vor achita datoriile, isi vor recupera pe loc masinile, fara nici o problema.

In schimb, clientii care nu isi vor achita la timp datoria, si nici nu vor solicita extinderea contractului de amanet auto, cu siguranta isi vor pierde bunurile amanetate.

Asadar, odata ce am discutat si despre acest aspect, iar cei care au de gand sa isi amaneteze masinile, au inteles faptul ca nu isi pierd bunurile respective daca isi platesc datoria, cu siguranta urmeaza sa mentionam ce conditii trebuiesc indeplinite pentru incheierea unui asemenea contract de amanet.

In primul rand, pentru a se incheia contractul de amanet, clientul va trebui sa se prezinte la casa de amanet, prezentand cartea sa de identitate, cartea de identitate a autovehiculului, certificatul de inmatriculare al autovehiculului, si chelile acestuia.

Daca insa masina este cumparata pe firma, atunci va fi nevoie si de o copie dupa certificatul de inmatriculare in Registrul Comertului a firmei care detine masina.

Odata prezentate toate aceste documente, se va trece la urmatorul pas, si anume la evaluarea masinii. Daca totul este in ordine, iar cele doua parti cad de acord asupra sumei de bani pe care clientul o va primi in schimbul masinii, se va semna automat contractul de amanet.

Odata semnat acest contract de amanet, el va fi valabil pe o perioada de 30 de zile, timp in care insa clientul isi poate plati datoria oricand doreste, daca dispune de banii necesari.

In schimb, in caz contrar, pentru a nu-si pierde bunul, clientul poate solicita extinderea contractului de amanet, sau poate beneficia de o perioada de gratie.

0 Shares
You May Also Like