mgm

Studiourile MGM, in pragul falimentului

0 Shares
0
0
0
mgmMetro Goldwyn Mayer (MGM), una dintre cele mai puternice si cunoscute case de productie din ultimii 85 de ani, este amenintata cu falimentul de o parte dintre cei peste 100 de creditori carora le datoreaza 3,7 miliarde de dolari, informeaza presa americana de specialitate, citata de NewsIn.

În acest weekend, MGM va lansa primul sau film din ultimele noua luni si singurul programat pâna la sfârsitul anului, remake-ul musicalulul “Fame” din 1980. Planurile pentru productia altor filme sunt puse în asteptare, deoarece casa de productie nu are fondurile necesare  si încearca, în aceste zile, sa-si convinga creditorii sa renunte la dobânzi pâna în februarie 2010.


Potrivit unor surse din conducerea studiourilor, reprezentantii acestora au purtat, în urma cu câteva zile, o conversatie telefonica de câteva ore cu creditorii, în care au încercat sa îi convinga sa suspende platile dobânzilor pentru ca MGM sa poata folosi banii la acoperirea platilor curente. Câtiva creditori au amenintat însa ca vor forta MGM sa intre în faliment involuntar.

Prin discutiile purtate cu creditorii, MGM încearca sa evite scenariul în care ar fi fortat sa dea faliment, deoarece astfel activele companiei s-ar devaloriza si ar fi periclitate francize de valoare precum “James Bond”, “Pantera Roz”, dar si drepturile pentru “The Hobbit”, filmul al carui scenariu precede actiunea din seria “Lord of the Rings”.

Preluare: Business.rol.ro

0 Shares
You May Also Like