Tot ceea ce trebuie sa stii despre rulmenti, unitati si carcasele SKF

0 Shares
0
0
0

Probabil cei mai multi dintre voi ati auzit cel putin o data denumirea de rulmenti SKF. Si probabil nu v-ati dat seama, dar SKF nu este vreun cod dupa care sunt clasificati acesti rulmenti, ci chiar denumirea companiei care ii fabrica pe acestia.

Iar aici vreau sa va spun ca, SKF este o companie de renume mondial, renumita pentru proiectarea de rulmenti si lagare si producerea de unitati de rulmeti si carcase pentru rulmenti.

In ceea ce priveste rulmentii produsi de catre compania SKF, acestia pot fi clasificati in patru mari clase de performanta, si anume: rulmenti SKF Standard, rulmenti SKF Explorer, rulmenti SKF Energy Efficient si rulmenti SKF Super- Precision.

Rulmentii SKF Standard sunt destul de populari in ziua de astazi si folositi in special datorita calitatii sale net superioare. Mai mult decat atat, acesti rulmenti Standard se pot bucura de o durata de viata destul de lunga. In schimb, rulmentii SKF Explorer beneficiaza de alte proprietati care constau in faptul ca, acestia se incalzesc mai putin, aluneca mai lin si de asemenea au o durata de viata foarte lunga.

Comparativ cu rulmentii Standard, Explorer sunt creat din otel pur supus unui tratament termic unic, care are rolul de a realiza un echilibru optim intre rigiditate si rezistenta. Clasa de rulmenti Energy Efficient, dupa cum ne putem da seama din denumirea acesteia, a fost creata special pentru a ajuta la reducerea consumului de energie, in timp ce clasa Super- Precision a fost creata special pentru aplicatiile de mare precizie.

In plus, rulmentii din clasa Super- Precision sunt capabili sa suporte viteze mult mai mari, lucru care se datoreaza in special designului optimizat pe care acestia il au.

Unitatile de rulmenti SKF sunt compuse din rulment, etansare, lubrifiant si nu in ultimul rand, de mecanism de blocare pe ax. Atunci cand doriti sa cumparati unitati de rulmenti SKF, trebuie sa stiti ca acestea sunt preasamblate, deci nu trebuie decat sa le montati.

Iar aici vorim despre unitatile de rulmenti cu role sau cu bile. Desigur, trebuie sa stiti ca SKF produce si unitati standard specializate, care sunt destinate special unor anumite domenii precum industria alimentara, a bauturilor sau farmaceutica.

Carcasele produse de SKF sunt create special pentru a putea pune in valoare performantele mari ale rulmentilor SKF. Mai mult decat atat, carcasele produse de compania SKF, sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind unele dintre cele mai durabile, avand de asemenea si o calitate destul de inalta.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca aceste carcase SKF au un design unic, care are rolul de a usura montarea, alinierea si chiar lubrifierea. In plus, datorita faptului ca sunt realizate cu o foarte mare precizie, rulmentii montati pot atinge o durata de functionare destul de lunga.

 

 

0 Shares
You May Also Like