Utilizarea unui motocultor in conditii de siguranta

Utilizarea unui motocultor in conditii de siguranta

0 Shares
0
0
0

In cazul in care detineti o suprafata de teren pe care doriti sa o folositi pentru a cultiva diferite legume, sau chiar si cereale, cu siguranta aveti nevoie de un motocultor Rabot K13 pentru a pregati terenul.

Motocultorul Rabot K13 are in dotare un motor euro 5 pe benzina, de 13 CP. Acest utilaj profesional, dispune de o cutie de viteze cu priza de putere; are de-asemenea in dotare carcasa reductor din fonta, este dotat cu roti de cauciuc, si dispune de freze segmentabile cu 5 cutite.

Unui astfel de motocultor ii puteti atasa diferite accesorii precum remorca, plug de arat, plug de bilonat, iar exemplele pot continua. Vestea buna este ca un astfel de motocultor profesional poate fi utilizat chiar si in cele mai dificile conditii, si este ideal pentru a fi folosit pe suprafete mari de teren, care depasesc 10.000 de metri patrati.

Cea mai importanta functie a unui astfel de utilaj, este sa marunteasca terenul, astfel incat sa puteti cultiva legume sau cereale. Acest lucru poate fi facut fara sa depuneti un mare efort fizic, iar timpul necesar pentru ca utilajul sa marunteasca solul este unul scurt.

Nu este dificil de manerat un motocultor Rabot K13, insa este necesar sa aveti cateva cunostinte minime despre cum se foloseste un motocultor, si experienta. Dupa primele doua – trei utilizari, vi se va parea si mai usor de folosit motocultorul.

In cazul in care nu ati mai folosit pana in clipa de fata un asemenea utilaj, in randurile care urmeaza puteti descoperi cateva informatii deosebit de utile, care va pot invata cum sa utilizati motocultorul in conditii de siguranta.

Pentru cele mai bine rezultate atunci cand puneti in functiune motocultorul, tineti cont de urmatoarele detalii:

  1. Nu lucrati foarte mult pamantul, dat fiind faptul ca acest lucru va poate compacta solul.
  2. Inainte de a pune in functiune utilajul, asigurati-va ca ati indepartat toate pietrele, si diferite alte resturi, astfel incat sa preveniti deteriorarea cutitelor utilajului.
  3. Nu va grabiti in momentul in care folositi motocultorul. Este foarte important sa apasati motocultorul si sa ii dati voie sa lucreze incet.
  4. Curatati periodic cutitele utilajului, astfel incat sa va asigurati ca eliminati de fiecare data resturile vegetale care au fost prinse in utilaj.
  5. Nu folositi motocultorul fara a purta echipament de protectie. Aici ne referim la manusi, la incaltaminte adecvata, la protectie pentru urechi si la ochelari de protectie.
  6. Nu trebuie sa va straduiti sa depuneti un efort foarte mare atunci cand folositi motocultorul, pentru ca in mod evident nu acesta este secretul care va permite sa obtineti cele mai bune reultate. Ba chiar mai mult, daca faceti acest lucru, puteti avea mai apoi leziuni musculare.

Cel mai important este sa fiti relaxat cand utilizati utilajul, si sa il ghidati cu mare atentie.

  1. Pentru a obtine eficienta maxima, de preferat ar fi sa impartiti suprafata pe care trebuie sa o lucrati in mai multe parcele de lucru. Dupa ce terminati de lucrat o parcela, puteti trece la alta.
  2. La prima trecere a motocultorului peste suprafata solului, acesta trebuie sa fie setat la 2-3 centimetri adancime. Cand treceti a doua oara setati motocultorul mai adanc.
  3. Atunci cand folositi motocultorul pentru a ara, sa nu calcati pe urmele lasate de utilaj, pentru ca in acest caz se va intari din nou supraata maruntita.
  4. In cazul in care in timpul utilizarii constatati ca utilajul s-a blocat intr-o piatra sau intr-un alt obstacol, opriti-l imediat pentru a verifica daca nu exista daune, dupa care daca totul este in regula, va puteti continua activitatea.
0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…