vw

Volkswagen va investi patru miliarde de euro in China

0 Shares
0
0
0
vwGrupul german Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa investeasca patru miliarde de euro (5,8 miliarde dolari) pentru a-si extinde prezenta in China in urmatorii trei ani, informeaza AFP, citata de Agerpres.
VW a precizat ca banii vor fi investiti in noi modele si extinderea capacitatilor sale de productie, urmand ca pana in anul 2012 la uzina sa de asamblare de la Nanjing productia sa creasca pana la 300.000 de unitati pe an, iar uzina de la Chengdu sa ajunga la 350.000 de unitati.
“China este una din cele mai importante piete mondiale pentru Volkswagen” se arata in comunicatul semnat de directorul general Martin Winterkorn.
“Cererea pentru produsele noastre creste atat de rapid incat capacitatile de productie actuale nu mai sunt suficiente”, se mai arata in comunicat.
Compania germana a estimat ca in 2009 va inregistra o crestere a vanzarilor de doua cifre pe piata din China, urmand ca ulterior sa ajunga in pozitia de lider de piata.
Directorul Volkswagen China, Winfried Vahland, a informat ca VW va reusi sa-si atinga obiectivul referitor la dublarea vanzarilor in China, pana la peste doua milioane de autovehicule pe an, mai devreme decat data tinta de 2018 pe care si-a propus-o initial. In primele sase luni ale acestui an, Volkswagen (companie care produce marcile de autovehicule Volkswagen, Skoda si Audi) a vandut 650.000 de autovehicule in China, cu 22,7 procente mai mult decat in perioada similara a anului trecut
0 Shares
You May Also Like