3 tipuri de asigurări pentru situații delicate, care te pot scoate din tot felul de încurcături

3 tipuri de asigurări pentru situații delicate, care te pot scoate din tot felul de încurcături

0 Shares
0
0
0

Asigurările te protejează împotriva unor riscuri, ceea ce înseamnă că banii pe care îi plătești pentru o poliță nu îți oferă ceva concret la un moment imediat următor. Din acest motiv, multe persoane aleg să nu încheie asigurări, decât dacă sunt obligatorii prin lege. Totuși, există situații în care riscul este destul de ridicat, și chiar dacă nu îți place să cheltuiești bani fără un beneficiu imediat, este mai bine să fii prudent. 

Iată 3 tipuri de asigurări mai puțin frecvente, dar care îți pot face viața mai ușoară:

  • Asigurarea de sănătate pentru călătorie 

Dacă nu cumva ai plecat într-o călătorie în condiții speciale, adică în care încheierea unei asigurări de sănătate pentru călătorie era obligatorie, cel mai probabil ai evitat să te protejezi în acest fel, din cauza unor costuri suplimentare, fără un câștig direct și imediat. În fond, de ce să folosești banii dintr-un buget, de altfel, limitat, pentru o asigurare, când ai putea să îi folosești pentru a te bucura și mai mult de vacanța mult așteptată? Poate că atunci când destinația este o țară învecinată, sigură, este vorba de un scurt city break și mergi doar cu prietenii sau cu partenerul de viață, riscurile sunt ceva mai reduse. 

Dar dacă pleci în vacanță împreună cu copiii? Dacă destinația este una mai puțin sigură sau una despre care ai îndoieli că ar fi sigură? Dacă țara în care ai hotărât să călătorești este cunoscută pentru tarifele exorbitante aferente serviciilor medicale? În astfel de contexte, asigurarea de sănătate pentru călătorie te poate pune la adăpost de situații foarte neplăcute, în care cu siguranță nu ai vrea să te afli. Pentru orice astfel de cadru în care te-ai putea afla, de la risc de accidentare în ipoteza practicării unor sporturi extreme, până la boli preexistente ce s-ar putea manifesta intempestiv, să te protejezi este cel mai bun lucru pe care îl poți face: și pentru tine, și pentru bugetul tău pe termen lung. 

  • Asigurarea pentru locuință

De la pandemie și războaie la cutremure și incendii dezastruoase, ai văzut în ultimii ani cât de imprevizibil este totul. Asigurarea pentru locuință te ajută să faci față financiar și să acoperi costurile reparațiilor sau înlocuirii bunurilor afectate în caz de incendii, furturi, vandalism, inundații, cutremure și alte dezastre naturale. Mai mult decât atât, în cazul în care locuința ta devine temporar nelocuibilă din cauza manifestării riscurilor acoperite de polița de asigurare, asigurarea pentru locuință poate acoperi cheltuielile de cazare temporară, precum și alte costuri suplimentare oferindu-ți, astfel, siguranță și confort într-o perioadă critică. 

  • Asigurarea de răspundere civilă 

Acest tip de asigurare îți oferă protecție financiară în cazul în care ești considerat responsabil pentru cauzarea unor daune materiale sau corporale altor persoane. Domeniile în care se poate încheia sunt variate și alegerea depinde de nevoile tale de la momentul respectiv. Avantajul este că poate fi personalizată, așa încât o poți adapta și extinde sau limita la anumite riscuri. De la geamul mașinii vecinului, spart de copil în timp ce se juca cu mingea, la o defecțiune a instalației sanitare, ce a cauzat o inundație ce i-a provocat pagube consistente vecinului de dedesubt, sunt tot felul de situații neprevăzute, în care te poți găsi și în care asigurarea de răspundere civilă te salvează. 

În anumite situații, acoperirea riscurilor la care urmează să te expui este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru tine și este bine să cunoști cum și în ce măsură te poți proteja. Evaluează cu atenție raportul cost-beneficiu înainte de a lua o decizie, pentru a te bucura din plin de toate experiențele, în condiții de siguranță și confort. 

Sursă foto: unsplash.com.

0 Shares
You May Also Like