Care sunt avantajele asigurarii de sanatate?

Care sunt avantajele asigurarii de sanatate?

0 Shares
0
0
0

Asigurarea sociala permite in Romania sa ai un anumit numar de tratamente rambursate. Cu toate acestea, nu este suficient pentru a acoperi toate cheltuielile. Astfel, in caz de spitalizare, boala pe termen lung sau chiar tratament specific, o asigurare complementara iti va permite un sprijin mai bun.

De ce sa faci o asigurare de sanatate?

O asigurare de sanatate permite restituiri complete de securitate sociala avand, astfel, mai putin de plata din buzunar atunci cand vine momentul. Intr-adevar, securitatea sociala acopera doar o parte din medicamente si asistenta medicala.

Partea ramasa va ramane responsabilitatea pacientului, cu exceptia cazului in care isi face o asigurare medicala. Informatii despre acest subiect pot fi gasite pe LeaderTeam.ro. Vei putea calcula rata de rambursare pentru actele clasice (consultarea medicului curant, consultarea unui medic dentist etc.), dar si pentru servicii mai specifice (instalarea unei coroane ceramice, radiologie, operatie etc.).

In functie de nevoile tale si de varsta ta, poti alege acoperirea medicala care ti se potriveste cel mai bine si poti face economii reale. In functie de pachetul ales, asigurarea ta poate acoperi toti membrii familiei si astfel va evita multiplicarea contractelor.

De asemenea, vei putea beneficia, de cele mai multe ori, de plata tertilor care iti va permite sa nu avansezi fondurile inainte de rambursare. Astfel, dupa vizita la farmacie, de exemplu, vei pleca cu medicamentul fara a fi nevoie sa platesti un ban.

Sanatate complementara pentru toate nevoile

Fie ca nu esti foarte bolnav sau esti monitorizat in mod regulat de diversi specialisti, asigurarea de sanatate iti va permite sa nu iti faci griji cu privire la aspectul financiar in caz de boala. Intr-adevar, ingrijirea medicala si medicamentele pot fi foarte costisitoare, iar securitatea sociala va acoperi doar o parte din acestea.

Pentru a alege cea mai buna asigurare, este esential sa se ia in considerare opinia echipei LeaderTeam. Acest lucru iti va permite sa faci alegerea intr-un mod informat, in functie de nevoile tale si ale familiei tale.

Compania de asigurari poate acoperi, de asemenea, anumite cheltuieli care nu sunt acoperite de securitatea sociala, cum ar fi intalnirile cu osteopatul tau, cu nutritionistul. Unele asigurari ramburseaza, pana la o anumita suma, medicamentele care nu sunt deloc acoperite de securitatea sociala.

Vei putea apoi sa urmaresti declaratia serviciilor tale si sa vezi astfel economiile reale realizate in functie de tratament.

Sanatate complementara pentru toate nevoile

Rambursari optice, dentare, de spitalizare, exista intotdeauna un motiv bun pentru a-ti face o asigurare medicala pentru nevoile tale de sanatate. Este important sa le anticipezi pentru a nu fi surprins in cazul unei probleme de sanatate.

Pentru a compara diferitele asigurari medicale in functie de cheltuielile anuale de sanatate pentru o familie, un broker de asigurari te ajuta sa o alegi pe cea potrivita. Tot ce trebuie sa faci este sa platesti o contributie care iti va permite apoi sa fii rambursat, conform formulei pentru care ai optat.

Prin urmare, este important sa compari bine pentru a putea face alegerea corecta intre diferitii furnizori si intre diferitele formule pe care le ofera.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…