rodipetpoza

Activitatea Rodipet, blocata de datoriile Rodikiosk

0 Shares
0
0
0

rodipetpoza

Activitatea Rodipet a fost deblocata doar din punct de vedere logistic si al transportului, dar sunt inca o serie de probleme legate de inexistenta unor contracte cu marile trusturi de presa, a declarat, pentru Curierul National, directorul general al Network Press Concept (fostul Rodipet), Ciprian Cioaric.

“Activitatea este practic deblocata, din punct de vedere al transportului si al logisticii, dar nu primim presa, cel putin nu la volumul la care ar trebui. Avem cateva edituri, dar fara marile trusturi de presa nu putem face transportul. Publisherii au sustinut ca vor relua activitatea prin noi, dar n-au facut-o, din cauza unor datorii pe care le are Rodikiosk.

Dar Rodikiosk nu are, din punct de vedere juridic, nicio legatura cu Network Press Concept. Actualul actionariat nu poate plati datoriile Rodikiosk, pentru ca nu sunt ale lui. E foarte greu sa obligi un tert sa preia niste datorii care nu sunt ale lui. Ar trebui incheiat un protocol, o compensare intre vechiul actionariat si noul actionariat, astfel incat, daca acesta din urma ar prelua datoriile, sa si castige ceva in schimb la valoarea creantelor pe care le preia.

Din punct de vedere juridic, preluarea datoriilor este imposibila”, a declarat directorul general al Network Press Concept. In ceea ce priveste situatia Rodikiosk, Cioaric a afirmat ca aceasta a intrat in insolventa la data de 5 octombrie, in urma actiunii inaintate de Adevarul Holding, procesul aflandu-se pe rolul Sectiei a VII-a Comerciale a Tribunalului Bucuresti. Pe rolul TMB, alaturi de alte 44 de actiuni intentate impotriva Rodikiosk, se afla si o cerere de executare silita, inregistrata la data de 7 septembrie, al carei termen viitor este 10 februarie 2010 la Sectia a III-a Civila.

Nu si-au luat salariile din lunile mai – iunie

In urma articolului publicat in Curierul National din data de 6 octombrie, prin care se relata decizia de deblocare a activitatii Rodipet (AVAS sustinea ca aceasta functioneaza deja “la parametri normali”), pe site-ul cotidianului au aparut zeci de comentarii ale salariatilor Rodipet, care-si exprima nemultumirea fata de neplata salariilor, acuzand statul si clanul Awdi ca au determinat aceasta situatie. Potrivit directorului Rodipet, Network Press Concept are, in momentul de fata, aproximativ 1.700 de angajati ale caror drepturi salariale nu au mai fost platite din lunile mai – iunie. “Am rezolvat problemele Rodipet, dar nu pot spune ca 100%. Salariile angajatilor nu s-au mai platit din lunile mai – iunie, inclusiv al meu. Vechiul actionariat a intarziat platile inca de la inceputul anului, iar in mai sau iunie s-au sistat cu totul”, a mai spus Cioaric.

Rodipet – Magnar – Network Press Concept – Rodikiosk

Privatizarea Rodipet a avut loc in 2003, cand firma Magnar System Com din Otopeni a cumparat de la stat intregul pachet de actiuni al societatii de distributie a presei, printr-o tranzactie de sase milioane euro.

In 2006, statul a redobandit 45% din actiunile Rodipet in urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vandut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi. In urma tranzactiei, Magnar Two detinea un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet, restul titlurilor fiind detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facand parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare avand 0,1% din actiuni.

La cinci ani de la privatizare, Rodipet si-a schimbat denumirea in Network Press Concept, pentru a incheia cu o alta firma proaspat infiintata, Rodikiosk, contracte comerciale prin care aceasta din urma preia in intregime obiectul de activitate al fostei Rodipet.

Rodikiosk a fost infiintata la data de 18 februarie 2008 sub numele initial de Azuga Project SRL, asociat persoane fizice fiind acelasi Hassan Awdi, cetatean american de nationalitate libaneza, cu 5% dintre actiuni (totodata, si unul dintre administratori), si asociat persoana juridica societatea libaneza BAALBECK TOURISM SARL, inmatriculata in 6 septembrie 2004 in Liban. La 25 septembrie 2008, societatea Azuga si-a schimbat numele in Rodikiosk SRL.

In momentul de fata, asociati sunt BAALBECK TOURISM SARL Liban si HOT SHARES SARL, Liban, administrator/manager fiind Hassan Awdi, capitalul subscris si varsat integral fiind de 200 lei.

A avut 78 lei venit

Conform bilantului pe anul 2008 la Ministerul Finantelor, Rodikiosk a inregistrat anul trecut venituri de 78 lei si o pierdere de 5.379 lei, neavand salariati. Tipul de activitate este cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii.
“Statul roman e vinovat pentru tot ce s-a intamplat la Rodipet. E o dovada in plus pentru ce inseamna coruptia in aceasta tara. Au permis unui nemernic sa-si bata joc de mii de oameni care au fost sclavi cu acte pe mosia clanului Awdi. Mai trist e ca cei vinovati nu vor pati nimic, iar noi, cei care am lucrat la Rodipet, stam din luna iunie fara salarii si am ajuns la capatul rabdarii”, semnatarul unuia dintre mesajele postate pe site-ul Curierului National.

Sursa: Business.Rol.Ro

0 Shares
You May Also Like