Amanetarea-unui-smartphone-in-cativa-pasi-simpli

Amanetarea unui smartphone in cativa pasi simpli

0 Shares
0
0
0

Amanetarea-unui-smartphone-in-cativa-pasi-simpliVrei sa-ti amanetezi telefonul? Nu este foarte simplu, dar nici foarte greu. Pentru a obtine cat mai mult dintr-o eventuala astfel de tranzactie, exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont. Esti interesat de amanet telefoane? Intra pe BestAmanet.ro.

Ia-ti cateva minute libere, citeste acest articol si vei afla cum sa-I amanetezi cat mai bine telefonul mobil. In primul rand, suna inainte. Unde?

Unde altundeva decat la casa de amanet la care te-ai hotarat sa-ti duci telefonul sau smartphone-ul. In acest mod, vei reusi sa economisesti foarte mult timp, in cazul in care firma respectiva nu preia telefoane sau nu preia brandul/modelul respectiv.

Daca omiti sa faci acest lucru, vei avea parte numai de frustrari cand vei ajunge la fata locului si vei afla ca firma respectiva nu amaneteaza telefoane sau device-uri electronice, in general. Suna asadar inainte si cere detalii despre acest lucru.

In al doilea rand, incearca sa retii faptul ca aceste case de amanet sunt si ele niste afaceri, niste business-uri, care depind de valoarea produselor pe care le accepta pentru amanet. Daca iti duci la casa de amanet telefonul vechi de 15 ani, probabil ca nu vei obtine foarte mult pe el.

Nu trebuie sa fii contrariat de acest lucru, este ceva normal. N-ai obtine mai mult oriunde altundeva ai incerca sa-l vinzi, decat in cazuri exceptionale. Crede-ne pe cuvant! Ceea ce incercam sa-ti spunem in termeni mai diplomatici, este ca trebuie sa fii realist in ceea ce priveste sumele pe care le poti obtine pe smartphone-ul tau vechi.

Desigur, daca acesta a avut o valoare foarte mare la cumparare (sute de dolari sau chiar peste 1000 in unele cazuri), bineinteles ca nu vei primi 10 dolari la schimb pe el ci in unele cazuri, un pret chiar destul de apropiat de suma initiala. Totul tine de vechime, de model si de valoarea initiala de cumparare a acelui model (cu cat l-a pus producatorul in vanzare, in magazin). In acelasi timp, este destul de importanta si cererea pentru un model anume.

Este foarte posibil ca un anumit model sau brand sa nu fi avut un pret de vanzare foarte mare atunci cand s-a lansat, dar in timp sa fii capatat o valoare mai mare, datorita unor facilitati unice de exemplu sau a unui design extravagant, etc. Acest gen de telefoane sau smartphone-uri, se vor vinde intotdeauna cu sume destul de importante, totul tine de vechime si de conditia lor.

In al treilea rand, fii foarte atent la conditia telefonului. Inainte sa-l duci la o casa de amanet, curata-l foarte bine si schimba-i macar husa de protectie (sau carcasa daca poti), cu una noua. In acest fel, te vei asigura ca telefonul arata foarte bine (aproape ca nou), iar cei de la casa de amanet nu vor avea motive solide sa ti-l respinga, din cauza starii estetice precare.

Telefonul poate avea cateva zgarieturi superficiale in zonele mai putin importante (pe partea din spate de exemplu), daca in schimb este zgariat profund si peste tot, iti sugeram sa-i schimbi carcasa.

0 Shares
You May Also Like