Aplicatiile si serviciile de baza ale unui smartphone

0 Shares
0
0
0
Aplicatiile-si-serviciile-de-baza-ale-unui-smartphoneAplicatiile si serviciile de baza instalate pe un smartphone, sunt concepute in ideea de a face din acest device, unul multi-scop, capabil de un multitasking eficient. Cauti piese telefoane mobile? Intra pe AccesoriiGsm.ro.
Un utilizator poate privi un video, poate apela un prieten (dupa care reia vizionarea fisierului video din acelasi punct in care a intrerupt-o), fara sa inchida de fapt nici una dintre aceste aplicatii.

De asemenea, utilizatorul poate schimba prin “flip” aplicatiile, fara sa intrerupa convorbirea. Toate datele stocate pe telefon pot fi sincronizate cu alte aplicatii si pot fi manipulate in felurite moduri. Iata cateva sisteme si standarde pe care smartphone-urile din ziua de astazi le suporta:
Bluetooth.
Acest serviciu radio de tip short-range (raza scurta), permite telefoanelor sa se conecteze intre ele wireless, dar se pot conecta si cu alte device-uri (pc-uri, laptop-uri) care suporta acest standard, daca acestea se afla in apropiere.
Astfel de device-uri pot fi imprimantele, scaner-ele, alte device-uri de input, computere si headset-uri (casti). Unele versiuni de Bluetooth permit doar comunicarea cu un singur device la un moment dat, dar permit alte conexiuni simultane cu device-uri multiple.
Sincronizarea datelor.
Un telefon care-ti pastreaza informatiile personale si te atentioneaza atunci cand ai ceva de facut – (prin notificari), liste to-do, appointments – programari ale intalnirilor, trebuie sa fie capabil sa comunice si cu alte device-uri pentru a putea inregistra si pastra aceste lucruri.
Exista o multitudine de platforme posibile si aplicatii pe care le-ai putea folosi pe smartphone-ul tau, pe parcursul unei singure zi.
Daca vrei sa pastrezi toate aceste date sincronizate cu datele care se aflau deja pe telefonul tau, atunci trebuie sa te asiguri ca aplicatiile instalate sunt perfect compatibile cu sistemul de operare si standardele suportate de smartphone-ul tau.
Java.
Un smartphone care este compatibil cu limbajul de programare Java, permite user-ului sa incarce si sa ruleze aplicatii Java si Midlet-uri. Midlet-urile sunt aplicatii care folosesc un sub-set Java si sunt programate in mod specific, pentru a rula pe device-uri wireless. Midlet-urile Java includ anumite add-on-uri, dar si jocuri, alte aplicatii sau utilitare de sistem.
Deoarece exista in momentul de fata milioane de developeri Java la nivel global, iar dezvoltarea aplicatiilor cu ajutorul acestui limbaj este gratuita si foarte accesibila, utilizatorii de smartphone pot instala si folosi mii de aplicatii construite cu ajutorul acestui limbaj de programare, pe telefoanele lor.
Datorita modului in care sistemele de operare sunt de obicei construite, aceste aplicatii au in general capabilitatea de a accesa si de a folosi toate datele de pe telefonul utilizatorului.
Wi-Fi.
Acum, cand transmisiile de date au inceput sa capete viteze de nebanuit, imposibil de atins pana acum prin standardul Wi-Fi, smartphone-urile pot face mult mai multe, decat eram obisnuiti pana acum.
Se pot descarca si viziona filme full hd sau chiar 4k in doar cateva minute, browsing-ul pe web va avea viteze incredibile (paginile se vor incarca practic instantaneu), iar activitatile precum gaming-ul online vor functiona mult mai fluent.
Toate acestea sunt posibile cu ajutorul dezvoltarilor tehnologice wi-fi, care vor face posibil in cele din urma si extinderea IOT – Internet of things.
0 Shares
You May Also Like