Cand-folosim-un-vas-hidrofor-80l-orizontal

Cand folosim un vas hidrofor 80l orizontal?

0 Shares
0
0
0

Cand-folosim-un-vas-hidrofor-80l-orizontalAtunci cand vine vorba despre sisteme de alimentare cu apa, si mai ales despre presiune raportata la folosirea acestora, o modalitate foarte buna de a le proteja este utilizarea unui vas hidrofor.

Vasele hidrofor au diverse capacitati si sunt folosite in functie de acestea, astfel incat sa poata faca fata solicitarilor in ceea ce priveste alimentarile cu apa. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de vase hidrofor se incadreaza in valoarea de 80 de litri, si sunt folosite in instalatiile de apa potabila rece.

Un vas hidrofor 80l orizontal are capacitatea de 80 de litri, iar denumirea dupa care mai poate fi gasit este aceea de vas de expansiune pentru hidrofoare, cu capacitate de 80 de litri. Vasul de expansiune are rolul de a proteja instalatia prin preluarea presiunii, astfel incat acest lucru sa nu conduca la o crestere greu gestionabila de catre instalatii.

Acest vas hidrofor 80l orizontal face parte dintr-un intreg ansamblu ce poarta denumirea de hidrofor, alaturi de electropompa, de presostat si manometru, de supapa de sens si de racord vibrant. Un vas hidrofor 80l este folosit majoritar in aplicatii ce tin de uzul casnic, cum ar fi alimentari de mici dimensiuni si sisteme de irigare pentru gradini.

Un vas hidrofor 80l orizontal este confectionat din otel, iar in interiorul sau are o membrana cauciucata, care poate intra in contact cu apa fara a-i altera acesteia calitatile ce tin de consum sau utilizare casnica. Vasele pentru hidrofor sunt testate foarte bine inainte de a fi lansate spre vanzare, tocmai din considerente ce tin de siguranta in exploatare si implicit de siguranta utilizatorilor.

Un astfel de vas hidrofor 80 l orizontal are o temperatura maxima de lucru de 40 de grade Celsius, si o temperatura minima de lucru de 0 grade Celsius. Este indicat de catre specialisti sa ne incadram  in aceste valori, tocmai pentru a fi siguri de exploatarea corecta a produselor, fara a le aduce acestora daune din dorinta de a le utiliza, incorect insa.

Presiunea maxima de lucru este de 10 bari, iar suportul pentru pompa este inclus. Diametrul acestui vas hidrofor 80l orizontal este de 410 mm, inaltimea acestuia este de 430 mm, iar lungimea este de 722 mm. Filetul de racordare este de 1″, iar membrana este interschimbabila, adica poate fi schimbata in cazul in care aceasta sufera anumite deteriorari care o fac sa nu mai functioneze in mod corect.

Vasul de expansiune pentru hidrofor este componenta importanta in cadrul instalatiilor de alimentare, avantajele acestuia constituind deseori subiectul multor articole care explica pe indelete functiile acestuia. Alegerea hidroforului este importanta, deoarece in functie de capacitatea acestuia rezultatele pot fi cele scontate.

Daca si tu esti in cautarea unui vas hidrofor 80 l, atunci ar trebui sa stii ca acest produs poate fi gasit pe www.shop-einstal.ro, alaturi de multe alte modele, dar si alaturi de accesoriile necesare si piese de care ai putea sa aii nevoie. Aici vei gasi cele mai bune oferte de care sa te poti bucura, cu ajutorul carora sa iti indeplinesti planurile in ceea ce priveste alimentarea cu apa a locuintei tale.

0 Shares
You May Also Like