Care-sunt-cele-mai-interesante-mituri-despre-Craciun

Care sunt cele mai interesante mituri despre Craciun?

0 Shares
0
0
0

Care-sunt-cele-mai-interesante-mituri-despre-CraciunCu totii stim ca perioada sarbatorilor de iarna este magica. Ne straduim  sa ne impodobim cat mai frumos locuinta, cu brazi artificiali sau naturali, beteala, lumanari si obiecte decorative tematice, cumparam cadouri pentru cei dragi si spunem povesti captivante celor mici.

Craciunul este o sarbatoare iubita de adulti si copii, deopotriva, dar multe dintre lucrurile care se cunosc astazi despre celebrarea Nasterii Domnnului sunt mituri. Se poate spune ca insasi Mos Craciun este un mit, iar locul unde acesta s-a nascut este un alt mit.

Finlandezii sunt de parere ca Mos Craciun s-a nascut pe teritoriul lor, in timp ce americanii sustin ca Mos Craciun traieste, impreuna cu sotia sa, la polul nord. Adevarul este ca Mos Craciun traieste in sufletele noastre, ale adultilor si ale copiilor.

Alte mituri se refera la casa lui Mos Craciun, despre care se crede ca este modesta intr-un sat micut. De asemenea, se spune ca Mos Craciun are o fabrica de jucarii unde lucreaza spiridusii, care fac jucarii pentru copiii cuminti din intreaga lume.

Cu toate ca Nasterea Domnului este sarbatorita la data de 25 decembrie, in Biblie nu este notata nici ziua, dar nici saptamana in care s-a nascut Iisus. Se mentioneaza ca invierea sa a avut loc duminica, moartea sa vinerea, iar cina cea de taina joi seara. Ziua nasterii sale este necunoscuta.

Cu toate ca este considerata cea mai importanta sarbatoare crestina, Craciunul nu este principala sarbatoare religioasa a crestinilor, aceasta fiind Pastele. Un alt mit este legat de look-ul lui Mos Craciun. Acesta este imbracat in costumul sau rosu, cu barba si parul albe, cu indragitul sac plin de jucarii. Se pare ca ideea look-ului lui Mos Craciun apartine lui Thomas Nest.

Chiar daca multe dintre lucrurile pe care le indragim la sarbatorile de iarna sunt mituri, nu inseamna ca nu putem sa ne bucuram din tot sufletul de aceste sarbatori. Fie ca mergem cu cei mici la colindat, fie ca luam masa impreuna cu prietenii sau rudele, fie ca mergem intr-o vacanta la munte, tot ce facem de Craciun ne ajuta sa ne relaxam si sa traim momente speciale.

Copiii indragesc Craciunul, iar bucuria de pe chipul celor mici ne inspira de fiecare data. Tocmai de aceea putem respecta traditiile de Craciun si putem crede in continuare in miturile care ii dau farmec acestei sarbatori atat de iubite in Romania si nu numai.

Tocmai de aceea ne putem pregati pentru Craciun cu cei mai frumosi brazi artificiali sau cei mai bogati brazi naturali, cat si cu decoratiuni frumoase, cadouri speciale, colinde, mancaruri alese si cele mai inspirate povesti pentru cei mici. In acest spirit de sarbatoare ne vom deschide sufletele si vom interpreta noi rolul unui Mos Craciun bland si generos, atat pentru copii, cat si pentru familie si prieteni.

Niciodata nu este prea devreme sa ne pregatim pentru Craciun, motiv pentru care putem merge din timp sa cumparam cele mai frumoase cadouri pentru cei dragi. In acest fel, ne vom bucura de un Craciun perfect, plin de momente magice.

0 Shares
You May Also Like