Care-sunt-factorii-care-afecteaza-pretul-unui-smartphone

Care sunt factorii care afecteaza pretul unui smartphone?

0 Shares
0
0
0

Care-sunt-factorii-care-afecteaza-pretul-unui-smartphoneIn zilele noastre, telefonul mobil a devenit un instrument fara de care majoritatea dintre noi se simt izolati. De aceea, cei care intampina probleme cu telefonul mobil si locuiesc in capitala se pot adresa unui service gsm Bucuresti.

Unul dintre cele mai bune service-uri gsm din Bucuresti este www.servicegsm.ro, service specializat in repararea celor mai importante modele de telefoane mobile.In cele ce urmeaza, vom vorbi despre factorii care afecteaza pretul unui smartphone.

Pretul unui smartphone poate fi afectat de o gama variata de factori, de la marca telefonului pana la durata de timp in care un anumit dispozitiv a fost pe piata. Capacitatea de utilizare a unui dispozitiv pe plan international poate afecta, de asemenea, pretul unui telefon inteligent.

Daca un smartphone are o camera foto-video de rezolutie mare si o mare capacitate de stocare, acesta va costa mai mult decat un dispozitiv care se lipseste de astfel de caracteristici. Cu toate acestea, cei care doresc sa cumpere un smartphone pe baza unui abonament ar putea sa aiba parte de un asemenea telefon la un pret destul de bun.

Brand-ul are, de cele mai multe ori, un impact major asupra pretului unui smartphone. Unele companii si-au facut o reputatie in randul consumatorilor, care le acorda un fel de statut de celebritate in cadrul companiilor producatoare de telefoane mobile.

Consumatorii pot anticipa lansarea noilor produse, astfel de lansari putand deveni chiar titluri de stiri. Atunci cand brand-ul unei companii are capacitatea de a crea o asa-numita „goana dupa senzational”, aceasta tinde sa aiba mai multa libertate in privinta vanzarii produselor la preturi premium. Aceste brand-uri care incearca sa intre pe piata smartphone-urilor trebuie, in general, sa-si ofere produsele la preturi mai mici pana cand capata increderea consumatorilor.

Un alt factor care afecteaza pretul unui smartphone este reprezentat de noutatea acestuia. Atunci cand dispozitivele sunt lansate, majoritatea ofera caracteristici si capacitati mai bune decat cele deja existente la telefoanele de pe piata curenta. Prin urmare, smartphone-urile mai noi pot fi vandute la un pret mai mare. Pentru a continua sa atraga consumatorii sa cumpere modele mai vechi, companiile reduc adesea preturile acestora.

Multe smartphone-uri nu functioneaza in afara tarii sau regiunii de unde au fost cumparate. Pentru o multime de oameni, acest lucru nu reprezinta o problema deoarece acestia nu calatoresc in strainatate sau daca fac acest lucru, il fac foarte rar. Cei care calatoresc in strainatate in mod regulat pot considera ca este necesar sa cumpere un smartphone care are capacitatea de a functiona in numeroase tari, iar aceasta capacitate tinde adesea sa creasca  pretul.

Colectionarea si partajarea imaginilor este o caracteristica comuna a experientei aduse de un smartphone. De aceea, calitatea camerei unui astfel de dispozitiv este un factor important pentru multi dintre utilizatori. Totodata, acest factor este si cel care creste pretul unui smartphone. Acele telefoane inteligente care au o rezolutie a camerei foarte mare, adesea exprimata in megapixeli, tind sa aiba preturi mai „piperate”.

Pentru mai multe informatii cu privire la reparatiile pentru telefoane accesati Servicegsm.ro.

0 Shares
You May Also Like