Căruciorul pentru copil nu trebuie ales la întâmplare

Căruciorul pentru copil nu trebuie ales la întâmplare

0 Shares
0
0
0

Vestea că aduci pe lume un copil vine însoțită de sute de întrebări. Cum să amenajezi camera copilului, ce hăinuțe îi trebuie, care sunt cele sănătoase produse de igienă și mai ales, ce tip de cărucior să alegi. De aici vin noi nelămuriri precum: Ce diferențiază un cărucior de altul?, Care sunt avantajele căruciorului 3 în 1?, Ce aduce în plus căruciorul 2 în 1? Ce presupune cel transformabil, ultracompact, cel cu scoică sau fără scoică?

Cele mai populare cărucioare pentru copii

La prima vedere, cărucioarele au toate patru roți și par ideale pentru a plimba bebelușul cu ele. Dar trebuie reținut că nu toate cărucioarele sunt indicate pentru nou-născuți. De exemplu, optează pentru un cărucior sport atunci când cel mic a depășit vârsta de 6 luni.

Modelul unui cărucior Sport pentru copii Babyzen YOYO Ultracompact este ușor de manevrat, se pliază fără probleme, prezintă un design elegant și se dovedește perfect pentru plimbări în oraș sau călătorii. Pentru momentele în care vrei să îmbini sesiunea de shopping cu plimbarea, un coș rezistent este cu adevărat util. De ce să cari în mână pungi pline cu produse grele, când poți să le transporți simplu în coșul căruciorului?

Căruciorul 3 în 1 este format dintr-un landou (care susține poziția corectă a spatelui bebelușului), o scoică (unica modalitate de transport în mașină pentru copilul cu vârsta de până la 6 luni) și un modul sport care îi va fi de folos copilului până ce sosește momentul să renunțe la cărucior.

De menționat este faptul că, utilizarea scoicii trebuie limitată în primele 2-3 luni. Așază copilul în scoică atunci când se află în mașină, dar când coborâți, se recomandă folosirea unui sistem de purtat ergonomic.

Cărucioarele 2 în 1 cu scaune retractabile sunt utile pentru perioada în care copilul este capabil să stea în poziție de șezut. Landoul este transformabil, spătarul se poate ridica, astfel încât, după ce copilul depășește vârsta de 6 luni, căruciorul poate fi transformat într-unul de tip sport.

Cărucioarele pentru gemeni sunt de mai multe categorii. Cărucioarele tandem au scaunele pe linie, unul în spatele celuilalt și sunt destinate copiilor cu vârste apropiate. Lățimea e de un singur scaun, fapt care te ajută să pătrunzi fără probleme pe uși înguste sau în lifturi.

Criterii standard în alegerea căruciorului perfect

Siguranța copilului este prioritară. Optează pentru cărucioare cu cadre stabile, din materiale durabile, dotate cu capacitate mare de absorbție a șocurilor și cu suspensii pentru somnul bebelușului.

Centura de siguranță în cinci puncte reprezintă cea mai bună soluție de protecție a micuțului în timpul transportului. Cel mic va primi susținere în zona umerilor, talie și picioare, astfel încât să nu existe riscul de alunecare în timpul mersului.

Frânele trebuie să fie ușor de acționat cu piciorul, pentru ca atunci când faci o oprire, căruciorul să nu o ia la vale.

Și nu în ultimul rând, atenție la material. Acesta trebuie să fie de calitate, deoarece pielea micuțului este foarte sensibilă.

Manevrabilitatea căruciorului nu trebuie neglijată. Testează produsul în magazin înainte de a lua o hotărâre. Dacă preferi comenzile online, atunci optează pentru un model cu grad de pliere cât mai compact, astfel încât, să îl poți transporta în lift, autobuz sau mașină.

0 Shares
You May Also Like