Casele-de-amanet-cum-se-explica-dobanda

Casele de amanet – cum se explica dobanda?

0 Shares
0
0
0

Casele-de-amanet-cum-se-explica-dobandaRatele dobanzii practicate de casele de amanet sunt destul de complicate, deoarece acestea functioneaza pe baza legislatiei dintr-o anumita tara, in concluzie este foarte greu sa gasesti acelasi gen de rate, peste tot pe glob. Cauti amanet auto pentru un imprumut rapid? Intra pe BestAmanet.ro.

De asemenea, termenul de “rata de dobanda” poate fi unul foarte confuz, ti-am sugera sa te gandesti la el mai degraba ca la o limita maxima de taxare, pe care o anumita casa de amanet (sau casele de amanet dintr-o zona specifica), il poate practica.

Cu alte cuvinte, cunoscand aceasta rata de dobanda, vei stii cu siguranta ca nu poti fi taxat cu mai mult de x%, in functie de legislatia tarii in care locuiesti. In Statele Unite de exemplu, taxele pot varia intre 5 si 25% pe luna.

In Indiana, rata de dobanda nu poate depasi 36 de procente, dar casele de amanet te pot taxa in plus, pentru mentenanta obiectului (pastrarea obiectului tau). Industria caselor de amanet evolueaza foarte rapid, iar aceste rate ale dobanzilor sunt in general reduse in mod voluntar de catre operatori, pentru a atrage cat mai multi clienti.

Pe de alta parte, nu trebuie sa va luati strict dupa aceasta rata, in momentul in care decideti sa colaborati cu o casa de amanet. Sunt case care practica rate ale dobanzilor mai mari din simplul fapt ca ele insele sunt mai mari si au de administrat foarte multe obiecte, trebuie sa plateasca mai multi angajati, consuma mai multa energie, etc.

Daca o anumita casa are rata dobanzii suspect de mica, exista un semn mare de intrebare. In general, va recomandam sa va orientati catre case de amanet care practica niste rate ale dobanzii medii si care au review-uri bune de la diferite persoane care au colaborat cu ele.

Puteti gasi astfel de review-uri chiar pe internet, pe forum-urile de vanzari sau pe cele dedicate acestor case de amanet.

Imprumutul.

Un imprumut personal reprezinta o alternativa mai mult decat viabila pentru cei care au nevoie de bani pe termen scurt si foarte scurt, pentru a calatori de exemplu sau pentru renovarea unei locuinte, etc.

Pentru a afla rata dobanzii practicata intr-o anumita zona sau tara, trebuie sa studiati legislatia referitoare la protectia consumatorului, de pe site-urile oficiale ale administratiei.

Pentru a afla despre cuantum-ul altor taxe suplimentare (cea de mentenanta de exemplu), trebuie sa studiati website-ul casei de amanet cu care doriti sa colaborati (daca au unul) sau daca nu, sa-i intrebati direct despre ce alte taxe mai trebuie sa platiti si care ar fi valoarea maxima a acestora.

Va sugeram sa faceti aceste lucruri, inainte de a lua imprumutul si de a lasa obiectul la casa. Unele case de amanet sunt mai putin transparente si nu informeaza clientul despre toate aceste lucruri sau daca o fac, sunt expeditivi si clientii nu inteleg foarte bine intregul proces.

Pentru a evita toate aceste lucruri, trebuie sa intrebati inainte despre suma totala pe care va trebui s-o platiti.

0 Shares
You May Also Like