Ce aparate de climatizare sa alegem

0 Shares
0
0
0

Daca nu va vine sa credeti, cel mai bun moment pentru a cumpara un aparat de climatizare este iarna. Atunci, puteti achizitiona un astfel de apparat la un pret cu mult sub cel la care gasiti aparatul in timpul verii. Iarna, pretul aparatelor de climatizare scade pana la jumatate si puteti face in acest fel o economie consistenta.

Totusi, alegerea aparatului de climatizare se dovedeste un lucru dificil avand in vedere numarul de oferte de pe piata: unele au consum mic, altele mai mare, au capacitate si consum variate. Fiecare locuinta are conformatii si suprafete diferite, dar si necesitati diferite, de aceea ne vedem pusi uneori in fata a prea multor posibilitati care ne ingreuneaza deciziile.

De multe ori ati auzit spunandu-se ca aparatul de climatizare ne face mai mult rau decat bine, insa specialistii pun acest lucru pe seama utilizari necorespunzatoare a aparatului. Cand va cumparati un aparat de climatizare nu trebuie sa pierdeti din vedere functia esentiala a acestuia.

Urmariti in primul rand sa asigurati locuintei confortul termic adecvat: temperaturile sa nu fie nici prea ridicate si nici prea scazute, ci potrivite pentru dorintele si confortul vostru.

Cei patru parametri pe care vi-i asigura produsul de climatizare ideal sunt racirea, incalzirea, umidificarea si ventilarea spatiilor. Chiar daca in timpul iernii nu veti folosi aparatul de climatizare, este important sa stiti ca acesta este mai rentabil primavara si toamna, cand temperaturile sunt sub 7 grade Celsius.

Care sunt cele mai utilizate aparate

Printre cele mai folosite aparate de climatizare utilizate in apartamente se numara split-urile care sunt aparate ceva mai ieftine care sunt compuse din doua piese diferite: evaporatorul – se monteaza in interiorul locuintei – si condensatorul – se monteaza afara, pe fatada cladirii.

Split-urile sunt destinate folosirii intr-o singura incapere, acoperind in general nevoile a una sau doua persoane ce folosesc aceasta incapere. Insa, aceste persoane trebuie sa aiba procese metabolice similar avand in vedere ca nu toata lumea suporta acelasi nivel de temperatura.

Pentru persoanele singure sau cuplurile ce locuiesc in apartamente mici, aceste aparate de climatizare sunt suficient de practice si accesibile ca pret. Luati in considerare si necesarul de frig al incaperii. De aceea, trebuie sa evaluati cum sunt orientate ferestrele, cat de fluctuante sunt temperaturile de afara, gradul de termoizolare al incaperii, dar si existenta altor surse de caldura de la interior: calculatoare, aparate electrocasnice etc.

Clasa energetica este cea care ne indica ce cantitate de energie se consuma. Astfel, aparatele din clasa A si A+ consuma cu pana la 40% mai putin fata de cele de clasa C sau D. Aparatul poate functiona pe modul incalzire chiar si cand afara sunt -10 grade Celsius, oferindu-va la interior pana la 23 grade Celsius.

0 Shares
You May Also Like