Ce-avantaje-are-o-coroana-dentara-din-zirconiu

Ce avantaje are o coroana dentara din zirconiu ?

0 Shares
0
0
0

Ce-avantaje-are-o-coroana-dentara-din-zirconiuAtunci când vine vorba despre stomatologie, solutiile sunt din ce in ce mai interesante si mai inteligente. Zirconiul, spre exemplu, este un material nou care poate sa fie folosit in foarte multe aplicatii stomatologice si care prezinta proprietati impresionante. O coroana dentara zirconiu poate sa imite perfect dintii naturali si poate asigura o viata cu un zambet perfect.

Vom detalia, asadar, avantajele majore pe care le are acest tip de material in stomatologie, dar si o mica istorie a zirconiului.

Istorie zirconiu

Zirconiul este un material descoperit de multa vreme, insa in stomatologie a fost introdus abia in anii ’90. Odata cu aparitia sa, s-au schimbat extrem de multe lucruri in acest domeniu. Lucrarile au devnit din ce in ce mai estetice si functionale, greselile au fost mai mici iar atractia oamenilor pentru stomatolog a crescut.

Fiind un material nou insa, zirconiul este inca destul de scump. La pret contribuie serios si faptul ca frezarea computerizata prin care este prelucrat un bloc de zirconiu este, de asemenea, costisitoare. Cel mai probabil insa, odata cu trecerea timpului si cu popularitatea crescuta a materialului, pretul va fi din ce in ce mai mic.

Nu ne focusam pe dezavantaje insa, ci pe avantaje.

Care sunt avantajele oferite de coroana de zirconiu?

Un prim avantaj este faptul ca este o solutie foarte rezistenta. Zirconiul este mult mai rezistent decat materialul integral ceramic, facand fata fara probleme masticatiei.

Estetica reprezinta un alt mare avantaj, coroanele de zirconiu imitand perfect dintii naturali. Materialul este translucid si de multe ori nici nu da de banuit ca nu ar face parte din dantura naturala.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu poate sa fie modelata cu usurinta, in functie de necesitatea fiecarui pacient si reuseste sa ofere o acomodare rapida. Nu provoaca alergii, este usoara, are o biocompatibilitate foarte buna cu tesuturile moi din interiorul cavitatii bucale si se comporta bine, orice ai manca.

Este adevarat ca nu se cunoaste insa durabilitatea pe termen lung a acestei coroane, insa se presupune ca este mai rezistenta chiar si decat coroana metalo ceramica. Cel mai probabil, o lucrare care are in compozitie zirconiu poate sa reziste in gura toata viata, fara niciun fel de probleme.

0 Shares
You May Also Like