Ce imbunatatiri poti aduce casei tale

Ce imbunatatiri poti aduce casei tale?

0 Shares
0
0
0

Daca detii un teren si ai in vedere constructia unei noi locuinte variantele arhitecturale sunt peste orice asteptari. Inspirate din noile amenajari si arhitecturi, locuintele mai vechi pot primi imbunatatiri atat in ceea ce priveste utilitatile cat si in ceea ce priveste design – ul sau imbunatatirile pe care le poti aduce unui imobil mai vechi.

Sursele de energie electrica sau gaze naturale au fost in ultimii ani o reala problema a locuintelor din tara noastra.

In acest sens, izolarea termica a caselor si inlocuirea ferestrelor clasice cu geamuri termopan, au fost primii pasi in economisirea gazelor naturale. Instalarea unor panouri solare reduce cu mult costul energiei electrice iar utilizarea unor electrocasnice performante in ceea ce priveste clasa energetica scad fiecare cate putin din costul facturilor.

Centralele termice pe gaz sau pe lemn, cu incalzire in pardoseala au inceput sa ia amploare si sa se afle printre preferintele locuitorilor de la case. In ceea ce priveste aspectul exterior al casei, desi uneori afara e vopsit gardul si inauntru leopardul, cum e spusa romanilor, probabil majoritatea caselor primesc o zugraveala decorativa in trend imediat dupa ce casa a fost izolata iar acest lucru schimba intregul aspect al casei.

Alegerea acesteia depinde de preferintele fiecaruia, insa uneori putina inspiratie nu strica, luand in considerare ca ferestrele nu mai sunt doar de culoarea alba, iar coloristica acestora ar trebuie asortata intr – o oarecare masura cu peretii exteriori.

Un element care intregeste decorul intregii curti si in general al casei este gardul. Chiar daca tendintele ultimelor ani au fost gardurile si portile din fier forjat, exista totusi case care nu se preteaza la acestea, case mai mici care arata destul de caraghioase cu porti imense din fier forjat.

Cu toate ca fiecare isi doreste schimbarea, aceasta trebuie sa fie facuta cu putina inspiratie si cu niste cunostinte in domeniu.

Inlocuirea unui gard vechi ar trebui sa fie facuta in momentul in care aspectul peretilor exteriori ai casei este definitivat, astfel incat gardul sa vina in completarea decorului. Daca tot vorbim despre un gard nou, putem vorbi despre porti automatizate, care permit accesul mai usor si sunt foarte utile tututor membrilor familiei.

Un alt element cu aceeasi importanta este si garajul, care poate fi atasat casei sau incorporat, de obicei la subsol. Cu toate ca vechile constructii au de obicei garajul construit langa acasa acesta poate sa primeasca culoarea casei, iar usa garajului sa se asorteze cu usa de la intrare si ferestrele casei.

Pentru accesul mai usor in garaj, se poate alege o usa automatizata ca si in cadrul portilor de acces, daca spatiul si arhitectura permite.

Ultimii ani au adus in atentia locuitorilor de la case amenajarea unei piscine in curte, unde sa se bucure in confortul caminului de zilele calduroase de vara. Alegerea piscinei trebuie sa fie facuta in fucntie de zona, spatiu, forma curtii si nu in ultimul rand de buget.

Daca in trecut, casele cu piscina impuneau o anume imagine, datorita faptului ca se obisnuia constructia unei piscine din beton, in zilele noastre totul este mai usor, alegerea unei piscine din fibra de sticla fiind solutia ideala.

Amenajarea gradinii este un alt element cu insemnatate pentru decorul casei tale si acesta trebuie sa fie cu gust, in functie de amplasamentul casei in curte.

O pergola cu acoperis retractabil va aduce casei tale un aspect placut si va oferi intimitate si un plus de confort atat in zilele calduroase, cand te va proteja de razele soarelui cat si in zilele ploioase cand totusi doresti sa servesti o cafea afara.

Solutiile pentru renovarea si reamenjarea casei sunt infinite, luand in considerare ofertele care se afla pe piata in prezent.

Daca doresti sa schimbi ceva, trebuie sa ai o imagine de anasamblu pentru ca la final totul sa fie in armonie perfecta, in caz contrar vei risca sa schimbi aspectul casei tale cu un decor de la circ, in mai multe culori si forme sau din diverse materiale care nu au ce cauta impreuna.

Cu toate ca fiecare isi doreste de la un an la altul sa tina pasul cu tendintele, atunci cand incepi o lucrare de reamenajare a casei si a curtii trebuie sa fii foarte atent in ce directie mergi, unde vrei sa ajungi si ce stil adopti.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…