Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

0 Shares
0
0
0

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac, oricat de mult s-ar uita la lenjeriile de pat  din materiale sintetice, sau chiar si la cele realizate din materiale naturale, precum inul, lana sau matasea, intr-un final tot la lenjeriile de pat din bumbac se opresc.

Pentru a intelege cat mai bine importanta acestor lenjerii de pat vom discuta in continuare cate ceva despre tipuri de bumbac folosite de catre producatori pentru confenctionarea lor.

Acest lucru nu trebuie sa surprinda pe nimeni in conditiile in care bumbacul este materialul natural care are o multime de avantaje. Mai intai de toate trebuie precizat ca acesta este un material in proportie de 100% natural.

Bumbacul nu doar ca este materialul care ii permite pielii sa respire, ci este un material care are capacitatea de a reduce transpiratia pe timpul noptii. Bumbacul este deasemenea materialul acela foarte placut la atingere, iar mai mult decat atat este materialul care pe timp de iarna este foarte calduros, iar pe timp de vara este foarte racoros.

Stiti cate tipuri de bumbac exista pe piata?

Principalele tipuri de bumbac

Care sunt principalele tipuri de bumbac folosite la confectionarea lenjeriilor de pat?

Ei bine, tinand cont de toate aceste aspecte, in cele ce urmeaza vom vedea de cate tipuri este bumbacul, pentru ca din fiecare tip de bumbac se pot confectiona lenjerii pentru pat, prosoape sau alte textile pe care le folosim in viata de zi cu zi.

Asadar, avem in primul rand bumbacul natural 100%, material pe care cu siguranta toata lumea si-l doreste.  Din punct de vedere al calitatii, acesta este fara doar si poate cel mai bun material.

Apoi, exista bumbacul satinat. In ceea ce priveste acest material satinat, trebuie precizat ca acesta este de fapt o combinatie intre bumbac si satin, iar caracteristica sa cea mai importanta este textura foarte fina si foarte placuta la atingere.

Bumbacul satinat se aseamana cu matasea pentru ca este un material usor lucios, insa din pacate in componenta acestui material nu se gasesc in totalitate fibre de bumbac. Acesta este si motivul pentru care de multe ori cumparatorii isi indreapta atentia spre lenjerii de pat din alt tip de bumbac.

Exista apoi bumbacul ranforce. Multa lume cand aude de aceasta denumire considera ca materialul nu este unul de calitate si evita sa isi aleaga astfel de lenjerii de pat. In realitate insa, bumbacul ranforce este un bumbac care a fost tratat pentru a fi mult mai rezistent in timp, si pentru a fi si ult mai placut la atingere.

Plus de asta, bumbacul ranforce este foarte calduros pe timp de iarna, asa ca se merita achizitionarea lenjeriei de pat confectionata din acest material.

Exista apoi bumbacul poplin care are o tesatura foarte deasa si foarte groasa, din fibre de bumbac marcerizat, din lana sau alte materiale sintetice. Acesta este un material foarte rezistent, si este catifelat si placut la atingere.

Exista deasemenea bumbac Damasc, insa lenjeriile de pat din acest material sunt mai simple decat par. Acestea sunt moi si au un aspect minimalist.

Nu trebuie uitat nici bumbacul creponat, care este diferit de celelalte tipuri si nu datorita compozitiei, ci datorita designului. Bumbacul creponat este alcatuit in proportie de 100% din bumbac natural.

 

Asadar, tinand cont de cate tipuri de bumbac exista, este firesc ca femeile sa isi doreasca lenjerii de pat care sa fie confectionate din acest material de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like