Ce-materiale-sa-folosesc-pentru-rafturi

Ce materiale sa folosesc pentru rafturi?

0 Shares
0
0
0
Ce-materiale-sa-folosesc-pentru-rafturiLemnul reprezinta materia prima in construirea pieselor de mobilier cum ar fi diferite scaune sau rafturi. Acesta a fost utilizat inca din timpuri foarte indepartate si reprezinta in continuare cea mai mare valoare si cerere.
Piesele de mobilier fabricate din lemn pur prezinta o durata de viata mult mai indelungata comparativ cu mobila fabricata din alte materiale de constructii. De asemenea, el prezinta o structura destul de rezistenta, dar si un finisaj natural.
Lemnul ar putea fi utilizat pentru producerea oricarei piese de mobilier si ar putea fi folosit, de asemeena, in diverse combinatii cu materiale precum strica sau pielea.

Lemnul reprezinta o resursa versatila, durabila si regenerabila. Deoarece este cea mai folosita resursa la nivel global, aceasta este cea mai utilizata in industra mobilei. Comparativ cu fierul oxideaza in timp, lemnul are o duritate destul de ridicata in ceea ce priveste trecerea anilor.
Acesta ar reprezenta unul dintre motivele pentru care este destul de utilizat pentru mobila. De asemenea, nici mobila din plastic nu este prea apreciata deoarece nu este facuta sa reziste. Am putea spune ca fiecare piesa de mobilier are povestea ei deoarece lemnul reprezinta un material organic ce poate fi nativ pentru diferite regiuni ale lumii.
Asadar, se poate constata faptul ca unele tipuri de lemn sunt utilizate in mod traditional mult mai frecvent pentru crearea mobilei in tari diferite.
Astazi, foarte multe tipuri de lemn sunt importate, dar si exportate la rata extrem de mare comparativ cu anii ce au trecut deoarece costul transportului este destul de scazut. Prin urmare, producatorii de mobilier au mai multe optiuni pentru a fabrica produsul finit.
Alte materiale precum plasticul sau fierul sunt utilizate, desigur, pentru proprietatile lor care sunt fie structurale fie estetice. In orice magazin sau site dedicat mobeli puteti gasi diferite informatii in legatura cu utilizarile comune pe care il prezinta fiecare material folosit in procesul de producere a unei piese de mobilier, dar si calitatile si defectele unor astfel de materiale.
Industra mobilei din Romania este foarte dezvoltata si diversificata deoarece padurile din tara noastra cuprind peste 70 de specii forestiere, ca urmare a conditiilor geologice si geogragice. Cele mai multe paduri din Romania prezinta specii de foiase.
Acestea reprezinta  76% din totalul forestier national si sunt formate din specii de fag, nuc, stejar, plop, mesteacan, salcie, ulm, paltin, tei, anin, frasin, salcam, carpen, artar si asa mai departe. Restul de 24% din totalul forestier al Romanie este reprezentat de catre arborii rasinosi precum brad, molid, pin, larice, pin austriac, pin silvestru, duglas, pin cembra si tisa.
De asemenea, defrisatul in masa nu este recomandat deoarece vegetatia forestiera are un rol extrem de important pentru sol. Din cauza defrisarilor masive s-au produs numeroase alunecari de teren sau inundatii.
Asadar, recomandat ar fi ca defrisarile sa se faca in anumite conditii astfel incat sa nu afecteze solurile, fauna, vegetatia, dar si asezarile omenesti. Se poate spune ca Romania este o tara unde industria mobilei este extrem de diversificata, acest fapt fiind datorat fondului forestier.
0 Shares
You May Also Like