Ce-poti-face-cand-laptopul-tau-se-defecteaza

Ce poti face cand laptopul tau se defecteaza?

0 Shares
0
0
0

Ce-poti-face-cand-laptopul-tau-se-defecteazaLaptopul tau poate avea uneori probleme, iar rezolvarea lor nu este neaparat o problema care necesita asistenta unui service laptop si deplasarea la un tehnician care sa se ocupe de remedierea ei. Chiar daca este o defectiune minora, intreaga operatiune te poate costa destul de mult.

Un laptop ar putea sa nu porneasca deloc, iar cauza tine de circuitul electric din acesta. Este posibil ca adaptorul lui sa fie defect iar bateria sa nu mai poata in magazina energie deloc. O alta posibilitate este ca placa de baza a laptopului tau se fie defecta, ceea ce inseamna cheltuirea unei sume considerabile de bani.

Daca un laptop porneste, ledurile corespunzatoare se aprind, insa pe ecran nu apare absolut nimic, atunci el ar putea avea probleme ale memoriei RAM. Este posibil ca aceasta piesa sa fie iesit din locul in care ea este introdusa, iar desfacerea carcasei laptopului si reasezarea ei la locul special destinat acesteia poate rezolva problema destul de usor.

In acelasi timp, memoria RAM ar putea fi arsa, insa nu trebuie sa te ingrijorezi deoarece pretul uneia noi nu este mare, iar performanta laptopului tau va fi mai mare dupa inlocuirea piesei. Daca nici dupa inlocuirea memoriei RAM laptopul nu functioneaza, dezasamblarea si asamblarea componentelor lui poate ajuta destul de mult.

Suntem obisnuiti cu unele sunete pe care laptopurile le face. Ele sunt produse de unitatea hard disk sau de coolerul care raceste procesorul. Daca acest lucru se intampla, hard disk-ul lui poate avea probleme majore. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa salvezi informatiile si fisierele stocate pe acesta si apoi sa treci la urmatoarea etapa. Procesul de reparare al unui hard disk implica de multe ori si pierderea fisierelor stocate pe acesta.

In alte cazuri, laptpul tau se poate bloca brusc in timpul folosirii lui, chiar daca programul de operare pare a nu avea probleme. Cauza ar putea fi data de supraincalzirea intregului sistem, ceea ce provoaca oprirea lui din functionare sau blocarea intr-o anumita etapa. Iti poti da seama de existenta acestor probleme constatand cat de calda este partea de jos a laptopului tau.

Daca ea este neobisnuit de calda, cauza este evidenta si trebuie sa il pui pe o suprafata buna care sa ii asigure ventilarea corespunzatoare si eliminarea caldurii in exces. Multi utilizatori apeleaza si la un cooler extern pentru a raci asa cum trebuie intregul sistem si sa evita supraincalzirea lui in special in timpul verii.

Si ecranul lui se poate defecta, problema putand fi rezolvata destul de usor, in cazul in care ea nu este grava. Inteventia asupra acestei probleme este cea facuta de un expert in domeniu deoarece ea ar putea implica inlocuirea unor componente foarte importante.

Problemele afisajului pot fi produse si de placa video a laptopului tau. Daca ea se defecteaza, imaginea poate aparea in culori ciudate sau se poate deteriora destul de mult. Nu este exclusa nici posibilitatea unei probleme de conexiune intre placa de baza si placa video sau intre placa de baza si afisaj.    

0 Shares
You May Also Like