Ce-sa-nu-facem-la-interviul-de-angajare

Ce sa nu facem la interviul de angajare?

0 Shares
0
0
0

Ce-sa-nu-facem-la-interviul-de-angajareIndiferent ca mergeti la un interviu pentru angajari in strainatate sau la unul pentru a va angaja in tara sunt anumite lucruri pe care se recomanda sa nu le faceti. Indiferent cat de mult va doriti jobul acesta ori d caa nevoie aveti de el, va trebui sa va pastrati si un echilibru la interviu si sa nu il lasati pe cel care recruteaza sa vada ca sunteti vulnerabil.

Astfel, el va ajunge sa creada ca nu sunteti portriviti din punct de vedere emotional si psihologic sau profita de nevoia pe care o aveti. El nu trebuie sa mai stie nimic din viata voastra, problemele ori provocarile pe care le aveti.

Va recomandam a puneti accent pe toate calitatile pe care le aveti dar si pe abilitatea relevanta pentru postul la care veti aplica, oferiti si argumentele pentru fiecare decizie pe care o aveti si incercati sa va sustineti tot parcursul profesional si cu cifre in care a se reflecte toate rezultatele voastre.

Este foarte important sa il convingeti pe cel care recruiteaza ca sunteti persoana potrivita pentru respectivul job si de aceea va recomandam sa va pregatiti pentru un interviu de angajare analizand cu atentie descrierea jobului si cerintele pe care le are postul respectiv, documentati-va si in legatura cu compania in care veti lucra. Veti avea rezultate mult mai bune daca veti cunoaste un mediu de lucru si care sunt asteptarile companiei decat daca va exprimati nevoia de a gasi de lucru.

Nu dati un feedback negativ fata de locurile de munca precedente. Oricare este experienta precedenta chiar daca a avut mult mai multe parti negative decat au fost cele pozitive evitati imparasirea lor celui care recruteaza. El poate sa gandeasca ca tot la fel veti spune si despre compania lui pentru ca nu stie daca lucrurile pe care le spuneti sunt veridice sau nu. Acesta poate fi unele din punctele slabe la interviuri.

Pastrati un echilibru profesional si faceti un plan de promovare la interviu. Incercati sa il urmati cat mai strict. Puneti in vedere tot ceea ce vreti sa scoatei in evidenta si tot ceea ce trebuie sa tineti pentru voi. In cazul in care persoana care recruteaza incearca sa va provace incercati sa mentionati ca au fost si aspecte negative la jobul respectiv, dar puneti accent si pe oportunitati de promovare dar si de crestere pe care vi le oferea jobul respectiv, si pe rezultatele pe care le-ati avut, pe lucrurile pozitive si pe ceea ce vreti sa gasiti in plus la acest nou job.

Ajungeti prea devreme sau prea tarziu la interviu. Aceasta este tot o greseala pentru ca nimic nu va da mai repede o impresie proasta decat faptul ca intarziati la interviuri.

Cei mai multi recruiteri elimina de la bun inceput acesti gandidati care nu sunt punctuali pentru ca se intreaba cm pot sa faca fata statutului de angajat ce trebuie sa se tina de un program fix. Daca exista sanse mici sa intarziati din cauza vremii ori din cauza traficului plecati mai devreme.

0 Shares
You May Also Like