Ce-sunt-ursitoarele

Ce sunt ursitoarele?

0 Shares
0
0
0
Ce-sunt-ursitoareleUna din cele mai importante zile existente in viata unui om este a treia zi dupa nastere in momentul in care se spune ca apar ursitoarele. Acestea sunt de obicei trei creaturi invizibile ori zane care traseaza in linii generale destinul. Soarta copilului va fi decisa atunci fara sa se includa si datele biografice.
Este importante ceea ce vor stabili ursiotoarele si nimeni nu poate lupta cu decizia lor. Ursitoarele sunt creaturi spirituale facute de energia cosmica, invizibile. Sunt persoane despre care se spune ca au capacitatea sa vada aura corpului uman si sunt in stare sa vada creaturile.
Nimeni nu spune insa ceva exact in acest sens. Sunt inca persoane care cred in traditia ursitoarelor si de aceea la botezul copilului apeleaza la servicii profesioniste in acest sens. Noi va recomandam ursitoare Bucuresti.

Pe vremuri, atunci cand oamenii erau curati la suflet si aveau o credinta mai puternica ursitoarele inca se mai aratau omamenilor. Sunt si batrani care povestesc ca din cauza ca moasele care au descoperit ursitoarele langa copil au spus secretele lor ele s-au suparat si au devenit invizibile.
Traditiile populare spun ca inainte ca ursitoarele sa stea la capul bebelusului acestea se sfatuiau intre ele. Ursitoarea cea mai in varsta le intreba pe celelalte ce considera ca ar trebui sa i se urseasca micutului.
Acestea ziceau ca trebuie sa ii urseasca de bine, dar ursitoarea batrana spunea ca ar trebui ca micutul sa aiba soarta ei dintr-o anumita zi dar si somnul pe care ea l-a avut intr-o anumita noapte.
In cazul in care ursitoarele tinere stiau ca cea ma batrana ursitoare nu a fost fericita sau multumita in respectiva perioada sau ca avut necazuri si suparari o rugau sa fie milostiva fata de copil.
Dupa ce se sfatuiau ursitoarele plecau la casa copilului. Cu toate acesta modul in care se implinea destinul putea sa fie influentat de vrajitoare pentru ca acestea stiau inca sa desfaca o parte din ceea ce era ursit unei persoane.
Se spune ca insasi procesul de ursire era o vraja, dar una cu un caracter implacabil. Traditiile populare stravechi ne arata si obiceiul de a chema vrajitoare langa patul copilului in cea de a treia zi de viata a acestuia. In aceasta incapere se punea si o masa plina cu bauturi si cu mai multe bunatati cu scopul de a imbuna ursitoarele.
Acolo rudele copilului puneau miere, paine, sare si apa si toate se descantau. Traditia ne spune ca atunci cand veneau ursitoarele era necesar sa se pastreze o liniste absoluta in asa fel incat destinul copilului sa nu fie tulburat cu nimic.
Persoanele care prin minute vad sau aud ce se intampla nu trebuie sa spuna absolut nimic despre destinul pe care l-au trasat ursitoarele. Prima zana poarta numele de torcatoare. Ea este cea care va toarce firul vietii copilului. Aceasta il scoate pe copil din starea de nedeterminare existentiala si din fuiorul sau va face un singur fir care reprezinta de altfel firul vietii respectivei persoane.
Cea de a doua este depanatoare si da coerenta vietii iar a treia este curmatoare si taie firul vietii.
0 Shares
You May Also Like