Ce-tip-de-termostat-iti-trebuie-acasa

Ce tip de termostat iti trebuie acasa?

0 Shares
0
0
0

Ce-tip-de-termostat-iti-trebuie-acasaDaca vrei sa alegi un tip de termostat pentru locuinta ta, vezi oferta Salus si vei putea sa alegi modelul de termostat pe care tu il doresti pentru propria locuinta.

Un cronotermostat este intotdeauna o solutie optima pentru reglarea temperaturii interioare dintr-o locuinta pentru ca el are numeroase calitati ce il remarca fata de alte tipuri de termostate de interior.

Se gasesc acum pe piata de profil si termostate cu ecran actil sau poti sa cumperi unul care se poate comanda inclusiv prin internet sau prin intermediul mesajelor scrise trimise prin telefon. 

Daca in locuinta ta se gaseste o instalatie de incalzire electrica (aeroterma, radiator etc.) poti regla temperatura numai local, dar atunci cand in casa ai o centrala termica, un termostat poate regla temperatura in toate incaperile locuintei, putand chiar sa permita reglarea ei la valori diferite pentru fiecare incapere a casei respective.

In imobilele care au o suprafata maxima de 80 de metri patrati, specialistii recomanda instalarea unui termostat ambient. In cazul unei suprafete mai mari a locuintei, e recomandata instalarea unui alt sistem de reglare a temperaturii interioare a casei respective.

Un termostat se instaleaza intr-o camera a locuintei, caz in care temperatura din acea camera devine un punct de referinta in privinta controlului temperaturii ambientale din casa respectiva.

Daca vrei sa instalezi termostatul pe perete si sa il fixezi acolo, va trebui sa il pui la o inaltime de circa 1,5 metri pentru ca el sa fie amplasat in zona de circulatie naturala a aerului din incapere.

Totusi, acesta trebuie instalat pe peretele opus fata de caloriferele din casa, fara a fi influentat de alte surse de caldura sau de curentul ce poate circula prin incapere.

Din acest motiv, un asemenea termostat nu se instaleaza langa un radiator electric, daca un asemenea dispozitiv in plus exista in camera si nici langa un aragaz deoarece poate fi influentat de aceste surse de caldura.

Orice crestere a valorii reglate a temperaturii interioare poate insemna un consum mai mare de energie in casa ta, ceea ce se traduce in costuri mai mari ale facturii pe care o vei plati in fiecare luna la gaz sau energie electrica. Un termostat bun poate controla foarte bine si un aparat de aer conditionat, daca acesta nu are un sistem eficient de control al consumului sau de energie electrica.

Un termostat de camera iti ofera unele avantaje certe in comparatie cu alte tipuri de termostate.

Locuinta ta va fi incalzita in mod eficient, fara costuri foarte mari, vei investi putini bani in achizitionarea lui si aceasta investitie se va amortiza in timp scurt de la instalarea lui, reflectandu-se in facturile mai mici pe care le vei plati in fiecare luna.

Unele centrale termice nu au un termostat inclus la livrare, iar el va trebui cumparat separat fata de centrala. In plus, daca nu stii cum sa il instalezi, vei fi nevoit sa achizit un anumit pret pentru acest serviciu. Trebuie sa te asiguri si de faptul ca acel model de centrala permite instalarea unui termostat.  

0 Shares
You May Also Like