Ce trebuie sa stii cand apelezi la serviciile unui instalator?

Ce trebuie sa stii cand apelezi la serviciile unui instalator?

0 Shares
0
0
0

De serviciile unui instalator poti sa ai nevoie in foarte multe situatii, indiferent de faptul ca locuiesti la casa sau ca locuiesti la bloc, iar in continuare vom discuta putin despre acest aspect, dar si despre ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la serviciile unui instalator.

De exemplu, putem sa amintim mai intai de toate faptul ca atunci cand iti construiesti o casa, poti avea nevoie de serviciile unui instalator, care sa iti realizeze toate instalatiile sanitare, dar si toate instalatiile de gaz, iar aici ne referim la instalarea centralei termice sau a convectoarelor, instalarea aragazului, instalarea chiuvetelor de apa, etc.

Chiar si atunci cand locuiesti la bloc poti sa ai nevoie de serviciile unui instalator, de exemplu atunci cand vrei sa iti inlocuiesti centrala termica, sau atunci cand vrei sa iti inlocuiesti aragazul, iar exemplele pot continua.

Trebuie insa mentionat faptul ca exista in fiecare oras o multime de instalatori, asa ca va trebui sa stii cum trebuie sa alegi instalatorul ideal pentru tine.

In primul rand ar trebui sa te interesezi daca acesta este autorizat, iar aceasta este cea mai importanta intrebare care ii poate fi atribuita unui instalator. Cel mai bine ar fi sa alegi un instalator care este autorizat, pentru a beneficia de servicii de cea mai buna calitate.

Deasemenea, nu trebuie sa angajezi un instalator pana cand nu stii care este costul total al lucrarii pe care acesta o va efectua. El va trebui sa stie absolut tot ce are de facut, iar apoi sa faca o lista finala a produselor care trebuiesc cumparate, dupa care sa iti spuna un pret exact privind costul lucrarii, pentru a stii exact cati bani te costa toata lucrarea.

Exista instalatori care odata ce isi termina treaba, isi aduna sculele, isi iau banii si pleaca, in timp ce alti instalatori raman si fac si curatenie la finalul lucrarii. Aici trebuie sa te interesezi daca acest serviciu privind curatenia este inclus in pret, sau daca trebuie platit separat.

Iarasi ar fi foarte important ca atunci cand alegi instalatorul care sa iti efectueze lucrarile de care ai nevoie acasa, sa te interesezi daca acesta este asigurat, pentru ca in cazul in care poate aparea un accident de munca, sa fie totul in ordine.

Deasemenea, trebuie sa te interesezi tot atunci cand apelezi la serviciile unui instalator, daca acesta iti ofera garantie pentru lucrarea pe care urmeaza sa o efectueze. Atunci cand instalatorul iti promite ca realizeaza lucrarile impecabil, si intr-un anumit interval de timp, ar trebui incheiat un contract intre cele doua parti, iar astfel instalatorul va fi obligat sa isi onoreze intelegerea.

Un alt amanunt pe care ar trebui sa il ai in vedere, este reprezentat de referintele instalatorului, iar un instalator care este foarte bun in munca sa, cu siguranta are o multime de referinte din partea celor pentru care a lucrat. Cu cat vei avea mai multe referinte despre un instalator, cu atat iti va fi mai uor sa stabilesti daca este instalatorul potrivit pentru tine sau nu.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…