Cele-mai-bune-sfaturi-pentru-prima-zi-la-scoala

Cele mai bune sfaturi pentru prima zi la scoala

0 Shares
0
0
0

Cele-mai-bune-sfaturi-pentru-prima-zi-la-scoalaTeddybar.ro ne ajuta sa gestionam cat mai bine prima zi de scoala a copilului nostru.

Ultimul recensamant a indicat ca erau aproximativ 67.000 de copii suficient de mari pentru a merge la scoala pentru prima data in aceasta toamna.

Desigur, nu este doar o zi mare pentru copiii  – in multe cazuri copilul va fi cel mai important din familie si va fi pentru prima data cand parintii lor duc un copil la scoala sau il vad luat in grija altcuiva.

Acest lucru poate, desigur, sa fie un lucru dificil pentru un parinte  – asa ca am cerut unui profesor de scoala primara cateva sfaturi despre cum te poti pregati atat pe tine cat si pe copilul tau pentru ziua cea mare.

Este foarte probabil ca copilul dvs. sa fie un pic speriat, dar prea nervos sa spuna. Aratati un semn secret  copilului dvs. cum ar fi ciupirea degetului mic sau strangerea mainii de trei ori – ceea ce inseamna “te iubesc”. Este un lucru special si privat care ii va linisti pe masura ce ii lasati sa plece, evitand, de asemenea, orice stanjenire.

Nu dati copilului dumneavoastra o bautura pentru masa de pranz, ca nu se poate deschide. De asemenea, orice mancare “ciudata” sau “noua”, oricat de convenabila ar ar trebui probabil evitata.

La domiciliu, aratati copilului cum se scoate mancarea dintr-o cutie speciala si punerea resturilor in cos. Aminteste-i copilului ce ar trebui sa mearga in cos, si ce ar trebui sa fie pastrat in cutia de pranz si adus acasa. Daca masa lor de pranz se desfasoara intr-un loc special in sala de clasa, puneti cutia acolo  in prima dimineata.

Asigurati-va ca profesorul are cel putin doua numere corecte pentru a va apela, in cazul in care se intampla ceva. Nu se va intampla, dar e bine sa fiti prevazatori.

Daca copilul dvs. are un inhalator, asigurati-va ca profesorul stie despre el si puneti pe el o eticheta sau cu instructiuni pentru profesor.

Intalniti-va si discutati cu cel putin un parinte “nou”. Veti avea multe in comun in urmatorii opt ani – si va fi foarte valoros sa aveti un aliat care trece prin acelasi proces ca si dumneavoastra.

Inainte de a va ajuta copilul sa-si scoata haina duceti-l intr-un loc ferit si puneti-l pe el. Acest lucru va ajuta intr-adevar profesorul intr-o sala de clasa inghesuita si va face copilul sa se simta mai independent la  momentul despartirii.

Este foarte comun in clase pentru ca profesorul sa “aduca” clasa la toaleta, astfel incat este important ca micutul sa stie drumul spre clasa si pana la toaleta. Daca acestia sunt predispuse la evenimente neplacute, asigurati-va ca sunteti constient de politica scolara privind schimbarea hainelor in cazul in care apare o problema. Aratati copilul unde se afla baia in prima dimineata si amintiti-i sa se spele pe maini.

Daca micutul dvs. are un jurnal scolar, completati toate detaliile de importante, cum ar fi adresele si numerele de telefon. Profesorul va avea deja aceste detalii, dar este bine ca alte servicii de sprijin din scoala sa poata obtine aceste dete in cel mai scurt timp.

0 Shares
You May Also Like