Cele mai frumoase locatii de pescuit din Romania- Delta Dunarii

0 Shares
0
0
0

Cele-mai-frumoase-locatii-de-pescuit-din-Romania-Delta-DunariiOrice pescar sportiv, fie el amator sau profesionist, stie ca exista o diferenta foarte clara intre o simpla acoperire de apa si o suprafata special amenajata, destinata relaxarii si placerii de a obtine capturi de peste cu care sa se mandreasca in fata colegilor de breasla.

Astfel, pe langa grija pe care o acorda neconditionat multitudinii de articole de pescuit necesare: lansete, mulinete, fire, momeli sau plute, pescarii sunt foarte interesati si de locatiile care s-au facut cunoscute de-a lungul vremii ca fiind cele mai interesante, sau ca fiind cele care ofera cele mai impresionante capturi.

Aici intervine avantajul Romaniei, ce ofera pescarilor de pretutindeni un loc cu un farmec aparte, si anume Delta Dunarii. Pe langa faptul ca aceasta este una dintre cele mai frumoase locatii ale Romaniei, ea este si foarte apreciata in randul utilizatorilor de articole de pescuit. Datorita faptului ca Delta Dunarii a fost declarata Rezervatie Naturala in scopul preintampinarii braconajului si a interventiilor umane cu efecte nefaste in cazul ecosistemelor, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a instituit regulamente si perioade alocate pescuitului legal, delimitate intr-un mod foarte clar, in functie de sezon si de tipul de peste la care se arunca momeala (perioada prohibitiei pe specii).

Faptul ca Delta Dunarii este acum o rezervatie protejata este un lucru foarte bun, fiind unul dintre putinele locuri din tara in care influenta omului este imperceptibil resimtita. Singurele suflete umane ce se gasesc pe suprafata Deltei, inafara de putinii locuitori, sunt pescarii ce se aduna din toate colturile tarii, inarmati cu articole de pescuit profesionale, achizitionate din timp de la magazine de profil. Aceste articole sportive pot fi gasite acum si online, un exemplu in acest sens fiind site-ul www.oneshop4u.ro, unde puteti gasi absolut toate produsele specifice pescuitului sportiv.

Exista cateva locuri pe care pasionatii de pescuit le prefera de departe cand vine vorba de Delta Dunarii. Criteriile de alegere constau atat in accesul la apa, adancimea acesteia, precum si tipul de peste ce poate fi prins in aceste zone. Canalul Stipoc este una dintre cele mai bune destinatii pentru aruncarea in apa a unditei in cautarea capturilor de stiuca.

Apa este destul de adanca, iar accesul este destul de facil, fie cu masina pe drumul lateral cu nisip, fie in ton cu habitatul, direct cu barca. Un loc foarte cunoscut pescarilor in Delta Dunarii este Canalul 36, un canal ce se intinde pe o lungime de aproximativ 11 kilometri, unde se poate pescui la somn, caras si stiuca. Este un punct accesibil pescuitului in special datorita faptului ca indiferent de sezon malurile nu sunt impanzite de stuf, zona fiind circulata indeajuns de mult, datorita legaturii directe cu bratele Sulina si Chilia si a apropierii de orasul Tulcea. Canalul Razboinita si Canalul Fortuna 1, desi mai putin cunoscute,sunt si ele adevarate locatii de vis pentru partidele de pescuit, capturile de bibani fiind cele mai des intalnite.

Delta Dunarii este la foarte mare cautare pentru pescarii din intreaga Europa, fiind una dintre zonele cu cea mai mare umiditate de pe Batranul Continent. Dealtfel Delta Dunarii se situeaza pe locul 2 ca intindere in Europa, cu o suprafata de aproximativ 4180 de kilometri patrati, dupa uriasa delta a Volgai (Rusia), ce are o lungime de aproximativ 27. 224 kilometri patrati.

Delta Dunarii este cu siguranta un loc magnific, cautat indeosebi pentru linistea si frumusetea naturii. Merita din plin vizitata, indiferent daca mergem in concedii sau la partide relaxante de pescuit. Daca totusi ne hotaram sa aruncam o undita in apa acestui coltisor de natura inca nealterat de mana omului, se cuvine sa facem doua lucruri in aceeasi masura la fel de importante.

Sa “uitam” acasa telefoanele mobile, si sa facem o vizita in magazinele cu specific in cautarea unor articole de pescuit profesionale. Oneshop4u.ro este magazinul online care va poate pune la dispozitie atat o gama larga de lansete, mulinete, seturi de pescuit si nade, precum si elementele de mobilier specific pescarilor: saltele, saci, scaune, genti, rucsace sau corturi, pentru a beneficia astfel de o experienta in Delta Dunarii ce se va dovedi a fi in timp de neuitat.


Articole asemanatoare:

1.Liber la pescuit în Delta Dun?rii
2.Au plecat la pescuit ?i au prins UN MONSTRU MARIN de 600 de kilograme
3.Relaxare… la peste – Unde poti pescui in afara Bucurestiului
4.PESCUIT SPORTIV | Mam?, ce namil? de pe?te!

0 Shares
You May Also Like